Свободівцеві Віталію Благодарному міліціянти «шиють» 7 років позбавлення волі

Свободівцеві Віталію Благодарному міліціянти «шиють» 7 років позбавлення волі

26.11.13 10:30 0 881
25 листопада 2013 року в київському метрополітені працівники міліції затримали активіста ВО «Свобода» Віталія Благодарного. Правоохоронці повідомили націоналістові, що його затримано «за участь в акціях протесту». Як виявилося пізніше, активістові «шиють» кримінальну справу і йому загрожує до 7 років позбавлення волі. Нині свободівець перебуває в Печерському райвідділі міліції, куди вже вирушили народні депутати від ВО «Свобода» Андрій Іллєнко та Юрій Сиротюк, аби домогтися звільнення активіста.

Як повідомив голова Київської «Свободи», народний депутат України Андрій Іллєнко, спочатку Віталія Благодарного обіцяли відпустити, але згодом виявилося, що проти нього відкрито кримінальну справу і націоналістові загрожує великий термін позбавлення волі.

«Віталія Благодарного затримали в метрі, мотивуючи це тим, що він брав участь в акціях протесту. Обіцяли скласти протокол та відпустити, та як виявилося, йому «шиють» кримінальну справу, при чому за що саме – зараз не відомо, але є інформація, що йому загрожує позбавлення волі на 7 років. Розцінюємо ці дії правоохоронців як брутальний тиск та спроби залякування учасників протестів. Це новий виток політичних репресій, адже зараз за ґрати намагаються кидати найактивніших патріотів, аби припинити їхні активні дії з відстоювання прав громадян», – зазначив Андрій Іллєнко.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернівцях відбудеться ...
Наступна новина: Психологічні аспекти ...

КОМЕНТАРІ