На брифінгу – про єдиний соціальний внесок

На брифінгу – про єдиний соціальний внесок

26.11.13 17:37 0 858
Нещодавно в ДПІ у Франківському районі м.Львова ГУ Міндоходів у Львівській області відбувся брифінг начальника інспекції Івана Кравчука з представниками місцевих засобів масової інформації.
Приводом для проведення заходу стало запровадження процесу адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування органами Міндоходів.
Іван Володимирович наголосив, що платники єдиного соціального внеску, які перебували на обліку в органах Пенсійного фонду України, автоматично з 1 жовтня цього року перейшли на облік до органів Міндоходів.
З 01.10.2013 облік платників єдиного соціального внеску здійснюється відповідно до Порядку обліку платників єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Міндоходів від 09.09.13 №458, який замінив раніше діючий Порядок, затверджений постановою правління Пенсійного фонду України від 27.09.10 №21-6.
Детально розповів про те, як зареєструватись платником єдиного соціального внеску в органах Міндоходів та як подати звіт до територіального органу.
Іван Кравчук проінформував учасників зустрічі, що з 01.11.2013 до 20.11.2013 року послугами сервісного центру для подання звітності з єдиного соціального внеску в паперовому вигляді скористалося 1386 платників податків Франківського району м.Львова (41%). За допомогою засобів електронного зв’язку з використанням електронного цифрового підпису прозвітувалося 1993 суб’єктів господарювання (59%).
Всього у листопаді, станом на 20.11.2013 року, від платників податків району надійшло 40336,8 тис. грн. єдиного соціального внеску.
На завершення журналісти отримали відповіді на запитання щодо порядку сплати та звітування з єдиного внеску. Керівник інспекції подякував за тісну співпрацю і виразив сподівання на подальші зустрічі та спільну роботу.


Інформаційно-комунікаційний сектор
ДПІ у Франківському районі м. Львова
ГУ Міністерства доходів і зборів
у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Не забудьте в грудні ...

КОМЕНТАРІ