Пікетування ОДА в Луганську під забороною: суд заборонив проведення акцій до 15 січня 2014 року

Пікетування ОДА в Луганську під забороною: суд заборонив проведення акцій до 15 січня 2014 року

26.11.13 16:47 0 3041
26 листопада 2013 року в Луганську мало відбутися пікетування Луганської облдержадміністрації та обласної ради з вимогою підтримати европейський вибір України. Суд у протизаконний спосіб заборонив проведення акцій – до 15 січня 2014 року.

Люди, які зібралися, аби в конституційний спосіб висловити свою позиції щодо европейського шляху України, були приголомшені та обурені рішенням суду, який заборонив проведення заходу. Рішення стосується саме опозиційних сил та організацій. Згідно з цим рішенням, заборона триватиме до 15 січня 2014 року.

«Джерелом сьогоднішнього рішення суду є страх Партії регіонів перед людським повстанням. Якщо повстане схід України – це буде хвиля, через яку вся влада ляже. Якщо ця хвиля дійде до Києва, то їх не врятує ні Москва, ні Брюссель, ні чартерні літаки. Влада це чудово розуміє, чим і викликане таке антиконституційне рішення суду про заборону проведення заходів аж по січень наступного року», – зазначив народний депутат України, уповноважений фракції ВО «Свобода» у Луганській області Ігор Швайка.

Характерно, що на заході були присутні «тітушки», які намагалися спровокувати учасників пікету на сутички. В декого з них на лобі було видно червону смужку – ймовірно слід від кашкету. «Сьогодні «тітушки» вже стали складовою антивладних пікетів. Вони фактично виступають як «додаток» до міліції та використовуються з метою знеособити провокації та спроби зриву акцій», – наголосив керівник Луганської «Свободи» Артем Заіка.

Член Луганського обласного комітету ВО «Свобода» Юрій Дорошенко зазначив: «Рішення суду ми розцінюємо як протизаконне та докладемо усіх зусиль, аби воно було скасоване. Водночас це показове свідчення владного страху перед народом. Це каже про те, що народних виступів вони бояться навіть у ними уявній «вотчині», якою українська Луганщина вже давно не є».

Світлини: https://plus.google.com/photos/113196895454565801207/albums/5950497563607516705

Відео:



Прес-служба Луганської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Рівному кожен другий ...
Наступна новина: Київ мусить відстояти ...

КОМЕНТАРІ