Київ мусить відстояти власні інтереси у великому геополітичному змаганні за Україну - політолог

Київ мусить відстояти власні інтереси у великому геополітичному змаганні за Україну - політолог

26.11.13 16:48 0 914
Україна мусить домовлятися зі всіма зацікавленими сторонами і максимально відстоювати власні інтереси - вважає відомий політолог Володимир Фесенко. В ефірі каналу БТБ він зазначив, що Угода про асоціацію дуже вигідна самому Євросоюзу і спрогнозував: якщо вдасться домовитися про економічну допомогу, Угоду про асоціацію є ЄС можуть підписати вже наступного року.

«Всі останні дії ЄС, європейських політиків свідчить, що Європа зацікавлена в підписанні Угоди не менше, якщо не більше України. Чому? Тут є геополітичні фактори. Йде (і про це треба відверто казати) велике геополітичне змагання за Україну між Росією і Заходом. І в принципі, українське керівництво хоче скористатися цією ситуацією. І тому ведуть переговори одночасно… Ми хочемо в даному випадку отримати більше економічних бонусів, економічних дивідендів від цього. Я думаю, що це доцільна тактика», - зазначив експерт.

«Якщо вдасться домовитися про ті ж компенсатори, про пакет економічної допомоги України, про кредит Міжнародного валютного фонду, але на прийнятних для України умовах, щоб це не чіпало соціальних інтересів людей, щоб не було підвищення ціни на побутовий газ і так далі; якщо вдасться домовитися найближчі місця - тоді можливе підписання Угоди із Європейським союзом десь навесні», - переконаний Фесенко.

Він також додав, що частина європейських країн мають значну економічну зацікавленість в Угоді в умовах сутужної економічної ситуації.

«Створення Зони вільної торгівлі з Україною для Польщі, для Балтійських країн, для тієї ж Литви, для наших сусідів з ЄС – це додатковий чинник прискорити економічний розвиток. І для України це добре, але вони від цього виграють скоріше, тому що вони уже готові. Вони працюють на європейських стандартах, а ми ще ні», - додав політолог.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Модернізована НСМЕП ...

КОМЕНТАРІ