Ірина Фаріон: «Дякую Януковичу за солідарність української нації»

Ірина Фаріон: «Дякую Януковичу за солідарність української нації»

26.11.13 17:49 0 896
Дякуємо Януковичу і його українофобському урядові за небачену досі солідарність українського народу. Мабуть, цей чоловік має усвідомити, що політика – це не бізнес, що пружина національного духу набагато потужніша за пружину грошей, що країна – це не його окремий бандитський «сходняк», а потужна національна спільнота. Нам потрібна держава, де панує не сила брудних грошей, брудних політтехнологій, продажного інформпростору, нечуваної корупції, сваволі кривоохоронних органів, прокуратури, служби небезпеки. Нам потрібна держава, де панують дві фундаментальні сили: сила національної культури і сила закону. Про це 26 листопада 2013 року заявила народний депутат від ВО «Свобода», виступаючи на сесії Львівської обласної ради щодо євроінтеграції.

«Не хочу, аби наші гасла «в Европу» були пустими. Европа – це спілка національних держав зі своїми мовами та культурами. Початки цієї культурної диференціяції, яка лежить в основі будь-яких політичних рухів, сягають Середньовіччя і Передмодерного часу, себто від кінця ХIII до ХVI ст. Тріюмф Біблій національними европейськими мовами (ХVI ст.) став початком тріюмфу европейських націй. Наше лавиноподібне піднесення національної свідомости також припадає на злам ХVI–ХVII ст. Однак цей високий політ знищено інтегруванням у Московське царство 1654 року. Кордони в Европі – це мовні кордони. Мова змінила вигляд і стан світу (Френсис Бекон). Мова поділила його на нації. Митні кордони знесено. Знести мовні кордони – це створити безлике глобальне місиво. Ви зможете поїхати вчитися чи працювати до Німеччини, не знаючи німецької мови, чи до Англії – без англійської мови, чи до Польщі – без польської мови? Чому в Україні студенти Сходу та Півдня держави не можуть навчатися державною мовою? Це Европа? Ні!!! Це колоніяльна і постколоніяльна свідомість, що завжди знаходить виправдання своїй недолугості та ще й пропагує її і насаджує іншим. «Етнос стає нацією, коли він творить державу, а в цій державі стає гегемоном (вождем)» (Дашкевич). Ми – українці, маємо стати вождями нашої нації, а не чужинці типу азарових чи табачників. Отож допоки ми не вичавимо з себе до краплі нашої колоніяльної свідомости, – матимемо весь час перешкоди щодо інтегрування до спільноти вільних націй. Допоки не збудуємо національної держави, – наші шанси стати европейською нацією примарні. Тому цілком логічно, що на київському майдані майорять червоно-черні прапори як символ нашого україноцентризму, бо кожна з унійних европейських держав – націєцентрична. Слушно заявила Меркель, що філософія мультикультуралізму провалилася.

Геть від Москви! Кожна з націй утверджує себе у війні чи протистоянні з іншою. Cуть цього гасла, за Миколою Хвильовим, «назавжди покінчити з контрреволюційною думкою будувати в Україні російську культуру». Неполітича культура – це суперечність у визначенні (Іван Франко). Крім того, схиляння перед російською культурою не давало українцям «виявити свій національний геній», який зараз знову повстав на майданах країни. Порада для всіх студентів від Миколи Хвильового: «В Европу ми поїдемо вчитись, але з затаєною думкою – за кілька років горіти надзвичайним світлом».

Не піддаваймося на брудну і безсилу політтехнологію влади протиставити опозиційних політиків громадському секторові суспільства. Влада настільки недолуга, що прямо озвучує це в етерах із уст захарченків, піховшеків, олійників та інших поразок людського матеріялу. Це роблять винятково ті, що або програли свою політичну боротьбу, або відчувають, як захиталася земля під ними. Саме опозиційні політичні сили зібрали понад стотисячний майдан 24 листопада, системно готуючи його акціями «Вставай, Україно!». Я особисто сама об’їздила 26 міст України з агітаційно-повстанчою роботою. Звідси відра бруду, вилиті та мене.

Не сподіваймося на швидкий успіх. Нема тяжчої роботи, ніж побудова власної суверенної держави. Проте якість цієї держави неминуче ставатиме притягальним магнетом для всього світу. Европа, як і в часи Помаранчевої революції, зачудована нашими протестами. Проте цього не досить для втілення нашої мети. Тому тільки спільними зусиллями всього опозиційного табору та всезагального національного руху буде легше здолати це останнє поріддя московсько-більшовицької імперії – комуно-капіталістичний режим Януковича-Азарова», – наголосила у виступі Ірина Фаріон.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Буковинські міліціонери ...
Наступна новина: «Світ очима наймолодших» ...

КОМЕНТАРІ