Позачергова сесія Хмельницької міської ради підтримала курс на евроінтеграцію

Позачергова сесія Хмельницької міської ради підтримала курс на евроінтеграцію

26.11.13 21:36 0 874
26 листопада 2013 року за ініціятиви фракції ВО «Свобода» у Хмельницькій міській раді відбулася позачергова сесія з приводу зриву підписання Угоди про асоціацію Україна – ЕС. Позачергове пленарне засідання відбулося просто неба, на майдані Незалежности, де ще з 22 листопада триває безстрокова акція на підтримку европейського курсу держави (детальніше: http://www.khmelnytskyy.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/044540/). Депутати міськради ухвалили звернення на підтримку евроінтеграційного курсу України та з вимогою до влади ухвалити необхідні законопроєкти та підписати Угоду про асоціяцію у Вільнюсі.

Депутат-свободівець Олександр Симчишин заявив: «Відповідальність за зрив евроінтеграційних процесів лежить на владі. Винуватці мають конкретні прізвища та посади і вони будуть відповідати перед українською нацією. Зокрема, ми вимагаємо відставки уряду Азарова за зраду національних інтересів і перевищення службових повноважень», – наголосив свободівець. Принагідно Олександр Симчишин запропонував перейменувати вулицю Червоного козацтва, яке 1917–1922 років знищувало Українську Народну Республіку, на вулицю Европейську.

Депутат від «Свободи» Володимир Гончарук вніс пропозицію звернутися від депутатів до ректорів усіх вишів Хмельницького з вимогою не вчиняти тиск на студентів, які долучаються до акцій на підтримку европейського курсу: «Ми маємо інформацію, що керівництво низки вишів намагається перешкоджати студентам брати участь в акціях протесту. Вимагаємо припинити тиск і підтримати українську молодь, яка бореться за своє майбутнє, бо хоче жити в нормальних умовах, а не в кремлівському рабстві». Звернення з усіма пропозиціями та доповненням від свободівців будо підтримано.

«Хмельницька міська рада долучилася до низки місцевих рад, які підтвердили рішучий намір рухатися в бік Европи. Альтернативи цьому курсу просто немає», – прокоментував результати сесії депутат-свободівець Віталій Діденко.

Після завершення сесії у Хмельницькому відбувся мітинг на підтримку европейську курсу України.

Нагадуємо, що Евромайдан у Хмельницькому триває вже п’ятий день поспіль.

Прес-служба Хмельницької міської організації ВО «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ