Тернопільська обласна рада підтримала курс на евроінтеграцію

Тернопільська обласна рада підтримала курс на евроінтеграцію

26.11.13 22:36 0 936
26 листопада 2013 року на сорок шостій сесії Тернопільської обласної ради депутати підтримали проєкт рішення, ініційований фракцією Всеукраїнського об’єднання "Свобода" в облраді, щодо схвалення Резолюції Народного віча «За европейську Україну!», ухваленої 24 листопада 2013 року на Европейській площі у Києві та Театральному майдані в Тернополі з вимогою від влади вжити негайних кроків для підписання Угоду про асоціяцію з Евросоюзом.

Під час сесії у приміщенні ради перебували тернополяни та активісти Евромайдану.

В ухваленому проєкті рішення депутати Тернопільської обласної ради вимагають від Верховної Ради – проведення 27 листопада 2013 року позачергової сесії, на якій ухвалити закони України про недопустимість вибіркового правосуддя, про можливість лікування за кордоном осіб, засуджених до позбавлення волі, про прокуратуру, про імпічмент Президента України; від Президента – припинення повноважень Прем’єр-міністра України М. Азарова та ухвалення рішення про його відставку та вчинення всіх необхідних правових дій для підписання на саміті у Вільнюсі 28-29 листопада 2013 року Угоди про асоціяцію між Україною та Европейським Союзом.

Депутати рекомендують територіяльним громадам та органам місцевого самоврядування Тернопільської области висловили свою позицію щодо відмови від підписання Угоди про асоціяцію між Україною та Европейським Союзом. А також вимагають від управління Міністерства внутрішніх справ України в Тернопільській області, Служби безпеки України в Тернопільській області та прокуратури Тернопільської области не перешкоджати проведенню в населених пунктах области масових акцій на підтримку евроінтеграції, зокрема й акції «Евромайдан», не перешкоджати мешканцям краю в реалізації конституційного права на свободу зібрань, права на мирний протест на всій території України.

«Рішення, ухвалене Кабміном про призупинення процесу підготовки до укладення Угоди про асоціяцію між Україною та ЕС, – це ганебна державна зрада. Влада не чує українців, не враховує їхньої думки. Але якщо ми не будемо відстоювати свої права, то змін не буде. Тому нам потрібно об’єднатися і відстоювати історичний шанс України. Ми не можемо розділяти політичні партії, громадські організації, дробити суспільство. Ми маємо виступати спільно за європейський вибір України. Переконаний, що Україна не лише вступить у Євросоюз, Україна стане його стрижнем», – наголосив народний депутат України від ВО «Свобода» Олексій Кайда.

«Найважливіше рішення, яке сьогодні ухвалила сесія, – це підтримка звернення до найвищих органів влади з вимогою від влади вжити негайних кроків для підписання Угоди про асоціяцію з Евросоюзом, – наголосила керівник фракції в Тернопільській обласній раді Марія Чашка. – Адже від зовнішнього політичного курсу держави залежить національний, економічний, політичний, розвиток нашої держави, від цього залежить добробут громадян нашої країни і жителів Тернопільщини зокрема».

Зазначимо, що на сесії звучали заяви з приводу того того, що потрібно проводити акції протесту Евромайданів без партійної символіки. Коментуючи ці закиди, Олексій Кайда наголосив: «Тепер зрозуміло, звідки «ноги ростуть». Звичайно, що сьогодні декому вигідно закликати до «безпрапорности» майдану. Для чого? Бо коли немає прапорів – немає політичних вимог. А підписання Угоди, відставка уряду Азарова за державну зраду та імпічмент Президента – це перш за все політичні вимоги. Тому владі вигідний протест без політичної символіки».

Потрібно зазначити, що починаючи з 26 листопада народний депутат України Олексій Кайда проводитиме довгостроковий прийом громадян на Театральному майдані Тернополя з використанням громадських приймалень.

Прес-служба Тернопільської обласної організації ВО «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ