Ірина Сех: «Лише коли нас розділяють – режим владарює»

Ірина Сех: «Лише коли нас розділяють – режим владарює»

26.11.13 20:37 0 900
«Сьогодні українців хочуть поділити на два майдани – політичний і «без політики». Але ми повинні розуміти, що деполітизація Евромайдану – це спецоперація Банкової». Про це заявила 26 листопада 2013 року під час виступу на сесії Львівської обласної ради народний депутат України від ВО «Свобода» Ірина Сех.

«Сьогоднішнє завдання режиму – розділити український народ, посіяти зневіру, зруйнувати наше европейське майбутнє. І для цього використовують старі методи. Пам’ятаєте, колись нас ділили на «східняків» і «західняків», на україномовних і російськомовних? А сьогодні хочуть поділити на «два майдани». Ми повинні розуміти, що деполітизація Евромайдану – це спецоперація Банкової. Після того, як понад 100 тисяч українців вийшли в Києві на Майдан, після того, як подібні Евромайдани утворилися у Львові, Дніпропетровську, Харкові – це завдання для влади стало головним. Режим Януковича дуже хотів би, щоб усі протести проти нього були безпартійні, безпрапорні і без політичних вимог. Тоді він міг би їх просто ігнорувати», – зазначила Ірина Сех.

За її словами, на київському майдані сотні українців стоять пліч-о-пліч із депутатами місцевих рад, з депутатами Верховної Ради, від першого дня, удень і вночі, у дощ, у холод – не на трибунах, проти міліції, «Беркута» і звезених «тітушків»...

«Коли нас розділяють – тоді цей поліційний режим владарює. Згадаймо, чим скінчилися позаполітичні протести афганців та чорнобильців, «податковий майдан»? Чого вони домоглися? На жаль, нічого. Невже цей невдалий досвід нічого нас не навчив? Невже ми хочемо, щоб цей Евромайдан також закінчився нічим?

Я звертаюся до всіх львів’ян із вдячністю. Ви перші вийшли на львівський майдан, який має глибокі традиції. Ви показали, що Львів – це европейське місто. У перші два дні у місті Лева на вулиці вийшло більше людей, ніж навіть у столиці. Вся країна побачила це і оцінила. Та є одне але. Ані Янукович, ані Азаров з усім загарбницьким Кабміном нас із вами тут не почують і не побачать. Можна довго і натхненно тут, за 500 км від Адміністрації Президента і Кабміну, скандувати «Україна – це Европа!» і «Банду – геть!». Але та банда не почує і не отямиться. Треба наблизитися до них упритул, щоб їм навіть на думку не спало ігнорувати волю громадян чи, борони Боже, застосувати силу проти народу!

Тому звертаюся до всіх: сьогодні сюди, до Львівської обласної ради, приїхали представники усіх місцевих рад Львівщини. Усі районні і міські ради ухвалили на своїх сесіях рішення про підтримку евроінтеграції України та висловили свою позицію щодо дій уряду Януковича-Азарова.

Звертаюся до всіх. Усі – на Київ! Передусім молодь та сильні чоловіки. Тільки так ми переможемо. А тут, у Львові, мають залишитися тільки літні люди, жінки та діти. Ви можете не симпатизувати певним політикам. Але всі свідомі українці розуміють, що потрібно встати і горіти – не за політиків, а за себе і за майбутнє своїх дітей! Хоч із прапором, хоч без прапора. Місце на майдані є для всіх. Ми – єдина нація, єдиний народ, єдина держава – европейська Україна. Разом ми – сила!», – закликала свободівка Ірина Сех.

Прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівська обласна рада ...
Наступна новина: Огляд та переогляд ручної ...

КОМЕНТАРІ