У Волинській області рятувальники патрулюватимуть водні об’єкти і у зимовий період

У Волинській області рятувальники патрулюватимуть водні об’єкти і у зимовий період

27.11.13 16:32 0 819
Перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко провів засідання комісії засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Безпека людей на водних об’єктах у зимовий період – одне з питань, яке розглянули члени комісії ТЕБ і НС. Перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко, зокрема, зазначив, що групи водолазів та рятувальні підрозділи повинні перебувати у цілодобовій готовності для оперативного реагування на можливі надзвичайні ситуації, пов’язані із загибеллю людей на воді.

Підрозділи оснащені плавзасобами, обладнанням, водолазним спорядженням для рятування людей на льоду, воді та для оперативного прибуття до місця виклику в найкоротші терміни.

Олександр Башкаленко зауважив, що особлива пильність рятувальників повинна бути прикута до рибалок, оскільки любительське рибальство дозволяється на всіх водних об’єктах області (крім природно-заповідного фонду та водойм спеціального призначення).

Окрім того, згідно з рішенням комісії, користувачі водних об’єктів, які надають послуги любительського і спортивного рибальства в зимовий період, з метою безпеки охорони життя рибалок на льоду визначать місця для любительського рибальства. А в прибережній смузі розмістять інформаційні щити з інформацією про найближчі населені пункти, медустанови, рятувальні пости, а також про правила поведінки на льоду, контакти рятувальних служб.

Голова комісії Олександр Башкаленко також доручив провести роз’яснювальну роботу серед населення і рибалок та поширити пам’ятки про правила безпечної поведінки на льоду.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області з 1 ...

КОМЕНТАРІ