Луцьк: обговорено актуальні проблеми життя міста

Луцьк: обговорено актуальні проблеми життя міста

27.11.13 12:21 0 939
На оперативній нараді перший заступник міського голови Святослав Кравчук звернувся до представників міліції, аби їхні працівники, що патрулюють вулиці міста, частіше заходили у двори будинків. За його словами, нині швидко темніє і уже в шостій годині вечора прибудинковими територіями неможливо пройти, бо молодь там розпиває спиртні напої. Зранку ж, наголошує він, двірники мусять прибирати залишені після вечірніх святкувань пляшки та інший непотріб. Тому, на його переконання, з цими явищами правоохоронцям необхідно активніше боротися.

Святослав Кравчук зауважив, що часто слабоалкогольні напої у дворах розпивають діти. Він закликав начальника служби у справах дітей спільно з правоохоронцями й іншими підрозділами частіше проводити рейди щодо виявлення продажу алкогольних напоїв неповнолітнім, перебування таких осіб після 22 години у розважальних закладах тощо.

Перший заступник міського голови подякував працівникам правоохоронних органів за забезпечення громадського порядку на Театральному майдані під час проведення акції «Євромайдан». За його словами, завдяки міліції вдалося уникнути різних провокацій та сутичок.

Звернув увагу Святослав Кравчук і на ситуацію з виконанням бюджету. За його словами, на жаль, поки що ми не виконуємо плану наповнення бюджету, тому закликав присутніх активізувати роботу у цьому напрямку, аби завершити 2013 рік з нормальним показником. Основну частину доходів бюджету становить податок з фізичних осіб. За його словами, є певні проблеми по Луцькому автозаводу, банківських установах, які перереєстровують свої філії за межами міста тощо.

Він зауважив, що підприємства міста боргують своїм працівникам 2,8 млн грн. Хоча ця цифра й зменшилася, однак, все одно вона для нашого міста завелика.

Важливим питанням, на переконання Святослава Кравчука, є проведення тендерних закупівель. Він наголосив, що в навчальні заклади і лікувальні установи має постачатися продукція волинських виробників. За його словами, не може бути такого, щоб молоко у шкільні їдальні привозили з інших областей. Перший заступник міського голови переконаний, що в області достатньо своїх виробників, які пропонують якісну продукцію.

Святослав Кравчук зазначив, що за його підписом надіслані листи керівникам підприємств, аби вони взяли участь у тендерах. Однак, закликав керівників бюджетних установ й самим спілкуватися з товаровиробниками і пропонувати їм взяти участь у тендерних закупівлях.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: На Тернопіллі прийнято ...

КОМЕНТАРІ