Луцьк: директор КП «Ласка» поінформувала присутніх про роботу підприємства

Луцьк: директор КП «Ласка» поінформувала присутніх про роботу підприємства

27.11.13 10:44 0 1001
Під час оперативної наради директор КП «Ласка» Богдана Новарчук поінформувала про роботу підприємства щодо регулювання чисельності безпритульних тварин у м.Луцьку за період з 1 січня до 1 листопада 2013 року.

Вона повідомила, що підприємство веде активну роботу щодо відлову та стерилізації безпритульних тварин. Люди бачать роботу підприємства та активно телефонують й просять забрати собак.

Богдана Новарчук зауважила, що відразу після того, як їм передали автомобіль, вдалося ще більше активізувати свою роботу.

Загальна кількість тварин, які прилаштовані у сім‘ї (з КП «Ласка» та місце прилаштування тварин на Центральному ринку) - 477. Крім того, близько 100 особин було стерилізовано та повернуто на попереднє місце їх перебування.

Також Богдана Новарчук повідомила, що реалізовується програма для шкільної освіти з предмету «Екологічна етика».

За її словами, комунальне підприємство «Ласка», передало управлінню освіти підручники-методички для вчителів усіх шкіл м. Луцька. Також відеоматеріали (передачі, мультфільми) для вивчення програми. Крім того, 19 листопада для всіх вчителів м. Луцька лектор Олександр Богачик провів навчальний семінар щодо вивчення цього предмету. На жаль, в Україні мало уваги приділяється таким питанням, тому у нас проблеми із забрудненням навколишнього середовища і з безпритульними тваринами. Скільки б КП «Ласка» не відловлювало тварин, їх не поменшає, поки люди не перестануть викидати їх на вулицю. Перший етап досягнення цього - це навчати дітей правильному ставленню до тварин, другий - відповідальне ставлення дорослих та контроль влади за домашніми тваринами.

Богдана Новарчук зазначила, що проблему безпритульних тварин не можливо вирішити, поки не буде повного контролю над домашніми. Тому комунальне підприємство зосередило багато уваги. Була введена обов’язкова реєстрація домашніх тварин. Створена електронна база даних для реєстрації. До вирішення даної проблеми були залучені лікарі ветеринарної медицини як державні, так і приватні, також житлово-комунальні господарства. Тепер, щоб зареєструвати домашнього улюбленця у м. Луцьку, необхідне лише бажання власника. Така система дає можливість відслідкувати рух тварин, адже вони більше не опиняться на вулиці покинуті напризволяще.

Заступник міського голови Лариса Соколовська зауважила, що підтримує ідею реєстрації тварин, адже тоді буде чітко відомо, скільки їх є. Однак, за її словами, тварини великими групами бігають вулицями міста і люди бояться цього. Тому необхідно усім службам активніше працювати над питанням відлову тварин. За її словами, у країнах Європи собаки не бігають вулицями міст і нам необхідно до цього прагнути.

У свою чергу, Святослав Кравчук зауважив, що проблему безпритульних тварин часто породжують самі люди. За його словами, ми усі разом повинні бути відповідальними за «братів наших менших». Він зазначив, що люди, коли беруть у свій дім собаку, повинні розуміти, що це не іграшка, яку, коли набридне, можна викинути у смітник.

Тож він додав, що усі служби мають працювати над питанням боротьби з безпритульними тваринами. Він зауважив, що є проблема з цим, однак КП «Ласка» робить певні кроки щодо його розв’язання.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельницька область: під ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ