У Волинській області "Я - маленький слідопит"

У Волинській області "Я - маленький слідопит"

27.11.13 12:50 0 721
Рольову гру під такою назвою працівники кримінальної міліції у справах дітей провели із волинськими школярами.

Дружба учнів маневицької школи №1 із правоохоронцями триває не один рік, тож гостей у синіх одностроях учні чекають із неабияким нетерпінням, адже точно знають: буде повчально і цікаво.

– Профілактика та недопущення учинення підлітками будь-яких правопорушень, роз’яснення відповідальності за антисуспільну поведінку та інформування про негативний вплив на юний організм згубних шкідливих звичок – таку мету ставлю перед собою, вирушаючи на зустрічі з дітьми, – розповідає старший оперуповноважений кримінальної міліції у справах дітей Маневицького РВ УМВС України у Волинській області Юлія Очача. – При цьому намагаюся вигадувати щось цікавеньке: часом ми просто спілкуємося, дивимося фільми, знайомимося з тією чи іншою міліцейською службою. Цього ж разу на прохання учнів п’ятих класів провели рольову гру під назвою «Я маленький слідопит».

Для цього діти, котрі стали переможцями правової вікторини, перетворилися на ігрових персонажів: «слідчий школи», «експерт школи», «фотограф школи», «регулювальник дорожнього руху школи» та визначилися з їхніми помічниками. Усі отримали відповідне робоче приладдя: папку і ручку, рукавички, фотоапарат, лупу, жезл тощо.

– Під час гри діти допомогли міліціонеру знайти у школі «загублену річ», а також ближче познайомились із робочими буднями працівників міліції, особисто побачили, яке приладдя використовують працівники міліції для попередження та розкриття правопорушень на місці події (валіза експерта, фотоапарат, лінійка, обмежувальна стрічка, гіпс, лупа, ультрафіолетовий ліхтарик), більше того – спробували їх у дії, – вводить у курс справи Юлія Очача.

Насамкінець усі школі отримали від працівників міліції презенти: закладки для книг на правовиховну тематику.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Чернівцях відбувся ...

КОМЕНТАРІ