Іноземні інвестиції в економіку Ужгорода

Іноземні інвестиції в економіку Ужгорода

27.11.13 11:47 0 931
За 9 місяців 2013р. підприємства м.Ужгород залучили 7,0 млн. дол. США прямих іноземних інвестицій, що становить 11,6% до загально-обласного показника. У структурі прямих іноземних інвестицій основну частину – 76,5% склали грошові внески, внески у вигляді рухомого і нерухомого майна – 23,3%.

Загальний обсяг прямих іноземних інвестицій вкладених в економіку міста на 1 жовтня 2013р. склав 60,8 млн.дол. США та у розрахунку на особу становить 529,2 дол. США.

Інвестиції надійшли з 32 країн світу. Основними країнами інвесторами економіки міста є суб’єкти Польщі, Люксембургу, США, Словаччини, Чехії, на які припадає основна частина усіх інвестицій.

Основні обсяги іноземних інвестицій зосереджено на підприємствах промисловості – 38,9 млн.дол. США (63,9% загального обсягу). Серед галузей переробної промисловості майже половину інвестицій вкладено в підприємства з виробництва автотранспортних засобів – 26,0 млн.дол. США, харчових продуктів – 3,9 млн.дол. США, легку промисловість – 1,8 млн.дол. США.

Значні обсяги вкладено в діяльність адміністративного та допоміжного обслуговування – 7,9 млн.дол. США, оптову та роздрібну торгівлю – 3,5 млн.дол. США, будівництво – 3,3 млн.дол. США та операції з нерухомим майном – 2,4 млн.дол. США.

Повідомляє Кардаш Оксана – заступник начальника управління – начальник відділу статистики будівництва, капітальних інвестицій та інвестицій зовнішньоекономічної діяльності.

«Карпатський об’єктив»

Про це повідомив Карпатський Об’єктив
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: У Чернівцях створено ...

КОМЕНТАРІ