В Закарпатській області мукачівські патрульні затримали злодійський квартет

В Закарпатській області мукачівські патрульні затримали злодійський квартет

27.11.13 10:14 0 685
Четверо молодих мукачівців об’єдналися заради спільної справи - крадіжки. Близько півроку молоді люди, двоє з яких неповнолітні, успішно «чистили» чужі будинки. Загалом зловмисники винесли з чужих помешкань більше кілограма золота, гроші та інші коштовні речі.

Під час чергової крадіжки, яку заздалегідь спланували молоді злодюжки, їх і затримали правоохоронці міськвідділу. На цей раз знахабнілі зловмисники обрали помешкання для своєї «темної» справи фактично навпроти міськвідділу міліції. Тут працівники патрульної служби спільно з нарядом Державної служби охорони і затримали серійних крадіїв.

Із їх пояснень правоохоронцям стало зрозуміло: молоді злодії «працювали» по парах: двоє дівчат – 18 та 16-ти років та двоє юнаків такого ж віку. Як розповідають дівчата, їхнім завданням було спланувати крадіжку, виконавцями ж виступали юнаки. Проте з часом дівиці настільки ввійшли в роль, що частину крадіжок виконували вони вдвох.

Так, на початку листопада в одному з господарських магазинів Мукачева дівчата придбали металевий лом, буцімто на прохання батька, і обікрали помешкання у с.Кольчино. Юні мукачівки розповідають, що «промахів» у підборі будинків у них не було. Першим критерієм для них був фасад помешкання, наявність авто у хазяїв та відсутність останніх протягом певного періоду часу. А для самої справи їм вистачало приблизно 15 хв.

Загалом на рахунку молодої компанії до 10 епізодів проникнень до чужих помешкань. Награбоване вони найчастіше здавали в ломбарди Ужгорода та Сваляви.

Однак тепер цим мукачівцям доведеться відповідати за вчинене. Організатором серії крадіжок виступав 18–літній Б., який умовив свого неповнолітнього сусіда піти на протиправні речі заради розваг. Їх двоє приятельок виховувались у неповних і матеріально незабезпечених сім`ях, тому на пропозицію обкрадати заради грошей не відмовились.

Наразі слідчий міськвідділу Василь Мирончук відкрив кримінальне провадження за ознаками ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України (Крадіжка з проникненням). Тривають досудові перевірки.

Наталія Машіко

Мукачівський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Олексій Кайда: ...

КОМЕНТАРІ