В Закарпатській області правоохоронці Іршавського райвідділу міліції виявляють незаконні порубки лісу

В Закарпатській області правоохоронці Іршавського райвідділу міліції виявляють незаконні порубки лісу

27.11.13 08:51 0 831
Працівники сектору державної служби по боротьбі з економічними злочинами Іршавського районного відділу міліції нещодавно виявили факти розкрадання лісу.

До правоохоронців звернувся працівник лісового господарства, який повідомив про те, що в с.Брід в урочищі «За річкою» невідомі йому особи самовільно рубають ліс.

У подальшому правоохоронці виїхали на місце порубки, де затримали трьох чоловіків, що рубали бензопилами та сокирами дерева. Як розповіли самі зловмисники, вони проживають у селі Брід і в такий спосіб заготовляли собі на зиму дрова. Однак чоловіки не задумались над тим, що вони такими діями спричинили матеріальних збитків державі на суму більше 15300 грн.

Майстер з охорони природи одного з лісництв Іршавського району, який опікувався заповідною зоною, здійснював відпуск деревини за товарно-транспортними накладними, на яких не проставляв дати, не віддавав її вантажо-одержувачу, а використовував декілька разів. Однак останній раз цьому майстру не пощастило, бо працівники міліції зупинили автомобіль ГАЗ-52, який перевозив деревину, і виявили підроблені документи. Водій запевняв міліціонерів, що деревину перевозив для власних потреб.

Наведені факти самовільної порубки лісу та підробки накладних для перевезення деревини було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Як розповів начальник Іршавського райвідділу міліції підполковник Микола Куриця, за фактом самовільної порубки лісу відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 246 Кримінального кодексу України (незаконна порубка лісу), що карається штрафом від п′ятдесяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян, арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією незаконно добутого.

По факту підробки товарно-транспортних накладних то відносно майстра з охорони природи відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.366 Кримінальнього кодексу України (службове підроблення), що карається штрафом до п′ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, та за ч.2 ст.191 Кримінального кодексу України

(Привласнення, розтрата майна або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем), яке карається обмеженням волі на строк до п′яти років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Віта Горзов

Іршавський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Студенти Тернопільщини ...
Наступна новина: Чернівці: Віталій ...

КОМЕНТАРІ