106 сокальчан мають активну форму туберкульозу

106 сокальчан мають активну форму туберкульозу

27.11.13 15:25 0 744
За 10 місяців 2013 року в Сокальському районі Львівської області на активні форми туберкульозу захворіло 38 жителів району (за аналогічний період 2012 року – 63).

Померло – 14 осіб (за аналогічний період 2012 року –18). На обліку в центральній районній лікарні – 106 хворих з активним туберкульозом. Цю інформацію оприлюднив під час засідання в Сокальській РДА позаштатний районний фтизіатр Михайло Омеляш. Про це повідомив 25 листопада, власкор IA ZIK з посиланням на дані Сокальської РДА.

Під час засідання з питань запобігання поширенню туберкульозу, яке провела заступник голови Сокальської РДА Лариса Фарин, медики зазначили, що на цей час значно поширився хіміорезистентний туберкульоз, тобто зараження людей туберкульозними паличками, які є нечутливими до протитуберкульозних препаратів: на таку форму туберкульозу лікують 21 сокальчанина.

Учасники зустрічі також обговорили проблемні питання лікування туберкульозу, основними з яких є неналежна забезпеченість центральної районної лікарні препаратом «Туберкулін» та неможливість примусового лікування хворих на туберкульоз.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Комунальники Тернополя ...
Наступна новина: США попередили Афганістан, ...

КОМЕНТАРІ