Нині – Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок

Нині – Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок

27.11.13 08:03 0 843
25 листопада, світ відзначає Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок. Офіційно цей день був оголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 1999 році, але його почали відзначати з 1981 року в пам’ять про трагічну загибель сестер Мірабаль, які були по-звірячому вбиті за наказом домініканського правителя Рафаеля Трухильо в Домініканській Республіці в 1960 році.

За статистикою в наш час, 70% жінок страждають від фізичного та сексуального насильства з боку чоловіків. Найчастіше дівчатка, дівчата і жінки страждають не від незнайомців, а від найближчих – батьків, братів, коханих, чоловіків.

Побутове насильство щодо жінок поширене по всій планеті і проявляється у всіх шарах суспільства незалежно від освіти та матеріальної забезпеченості. До 15% європейських жінок щодня стають жертвами побутового насильства.

І це буде тривати до нескінченності, якщо жінки самі не будуть боротися за свої права і давати відсіч усім, хто тим чи іншим способом намагається їх образити і принизити, пише MegaSite.In.UA.

Існують громадські кризові центри, але, на жаль, притулки є лише в деяких із них. У цих центрах працюють лише жінки, серед них психологи, медики, юристи та волонтери – жінки добровольці, які самі пройшли через пекло сімейного терору.

Всі вони намагаються допомогти жінкам подолати страх, залежність, виробити впевненість у собі, щоб допомогти звернулися за допомогою покласти край приниженням і побоям.

Допомога і підтримка цих центрів безкоштовна.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ