Глава УГКЦ висловив солідарність із учасниками євромайданів

Глава УГКЦ висловив солідарність із учасниками євромайданів

27.11.13 09:38 0 757
Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук) висловив солідарність із молоддю, з українськими громадянами, які не є байдужими до долі своєї країни й активно маніфестують свою громадянську позицію.

Про це Глава УГКЦ заявив 24 листопада у Римі, освячуючи відреставровану стародавню ризу для Жировицької чудотворної ікони Богородиці в храмі Святих Сергія і Вакха, повідомляє департамент інформації УГКЦ.

«Ми бачимо, як сотні тисяч людей у різних містах і містечках України та світу вийшли на майдани. Ми бачили, як навіть був застосований сльозогінний газ під будинком Кабінету Міністрів у Києві. Ми тут молимося, і нашою молитвою я хочу звернутися до всіх, хто в Україні. З великою тривогою спостерігаємо за тими подіями, що відбуваються, зокрема, цієї неділі», – зазначив глава церкви.

Блаженніший Святослав закликав «і тих, хто є на майданах, і тих, хто має відповідальність перед народом, як наші народні обранці, і тих, хто є представниками різних громадських організацій і політичних партій, працівниками правоохоронних органів, владу – не допустити насилля».

«Не допустіть пролиття жодної краплі крові, щоб ми не зруйнували нашого майбутнього», – наголосив предстоятель УГКЦ.

Він також закликав усіх молитися за мир: «Молімося, щоб жодна гаряча голова цього миру не зруйнувала. Молімося, щоб в усіх цих непростих моментах, які ми зараз переживаємо, ми до кінця залишилися цивілізованою європейською нацією, про що хочемо заявити на весь світ», – закликав Блаженніший Святослав.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Бригади ВАТ ...
Наступна новина: За крадіжку автозапчастин ...

КОМЕНТАРІ