Помічник глави УПЦ МП Драбинко став митрополитом

Помічник глави УПЦ МП Драбинко став митрополитом

27.11.13 09:03 0 863
Предстоятель Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) Володимир звів у сан митрополита архієпископа Переяслав-Хмельницького Олександра (Драбинка).

Підвищення архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр отримав 23 листопада, у день народження першоієрарха УПЦ МП Володимира (Сабодана), пише «Коммерсантъ-Украина».

На честь свята Блаженніший звів у сан митрополита декількох архієпископів: Білоцерківського і Богуславського Августина, Сарненського і Поліського Анатолія, Харківського і Богодухівського Онуфрія, а також Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра (Драбинка), який є секретарем і найближчим помічником глави церкви.

Олександр (Драбинко) з 2006 року обіймав посаду секретаря митрополита Володимира, був головним редактором офіційного сайту УПЦ МП, а в 2011-2012 роках очолив відділ зовнішніх церковних зв’язків і став постійним членом Священного синоду УПЦ МП.

При цьому він неодноразово виступав на підтримку автокефалії УПЦ МП, чим викликав на свою адресу різку критику з боку проросійськи налаштованих представників церкви.

У зв’язку з цим не все в УПЦ МП сприйняли призначення Олександра митрополитом з ентузіазмом.

«Люди, замішані в скандалах, не повинні ставати митрополитами. Це дуже високий сан в церкві і велика відповідальність. Коли молоді люди (Олександру Драбинкові 36 років – Ред.) без досвіду стають митрополитами – це як мінімум дивно», – сказав керівник прес-служби УПЦ МП Василь Анісімов.

На думку експертів, рішення митрополита Володимира означає, що владика відкидає звинувачення на адресу свого соратника. «Блаженніший не вірить чуткам про Драбинка, швидше за все, обґрунтовано», – заявив релігієзнавець, доктор філософських наук Юрій Чорноморець.

При цьому в Українській православній церкві Київського патріархату нове призначення вітають.

«Це була символічна демонстрація незалежності УПЦ МП від Москви. Своєрідний сигнал, що митрополит Володимир проводить свою лінію в управлінні і не бажає бути ретранслятором Москви. Цю лінію самостійності завжди підтримував і митрополит Олександр. І ми теж завжди вітали це», – зазначив секретар Священного синоду Української православної церкви Київського патріархату архієпископ Євстратій (Зоря).

Як повідомлялось, у серпні Драбинко після скандалу з викраденням черниць подав у Синод заяву про відставку.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Віталій ...
Наступна новина: У Львівській області МВС ...

КОМЕНТАРІ