Хмельницька область: рятувальники ліквідували наслідки ускладнення погодних умов

Хмельницька область: рятувальники ліквідували наслідки ускладнення погодних умов

27.11.13 10:07 0 680
25 листопада на території Хмельницької області внаслідок різкого погіршення погодних умов (дощ, мокрий сніг, поривчастий вітер) склалась складна оперативна обстановка, пов’язана із ускладненням руху автотранспорту, енергозабезпечення та сталої роботи об’єктів життєзабезпечення.

У зв’язку з ускладненням оперативної обстановки в області рятувальники працювали у посиленому режимі.

Так, співробітники ДСНС провели роботи з розчистки доріг від чотирьох повалених дерев у Кам’янець-Подільському, Славутському та Полонському районах.

Внаслідок сильних опадів у вигляді мокрого снігу спостерігалось ускладнення руху великогабаритних транспортних засобів на автодорозі Хмельницький – Кам’янець-Подільський поблизу с. Гуменці. До ліквідації заторів залучалась важка снігоочисна техніка служби автомобільних доріг та техніка підвищеної прохідності МО та ДСНС. Надано допомогу з буксирування 27-ми вантажних автомобілів.

Крім того, у містах Шепетівка та Хмельницький проводились роботи щодо відкачки води з підтоплених територій. Всього відкачано 627 куб. м води.

В с. Григорівка Старокостянтинівського району внаслідок пориву вітру зірвано 9 кв. м покрівлі загальноосвітньої школи. Рятувальники ДСНС за допомогою автодрабини допомогли відновити пошкоджене шиферне покриття.

Внаслідок сильного вітру відбулось знеструмлення 130 населених пунктів. До відновлення електропостачання задіяні аварійні бригади електромереж.

Координацію аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт здійснював штаб з ліквідації надзвичайної ситуації та мобільна оперативна група на чолі з начальником Головного управління Борисом Болібрухом.

Загалом залучено 105 одиниць техніки та 278 чол. особового складу, ДСНС 13 од. техніки 46 чол. о/с, Міноборони 3 од. техніки 7 чол. о/с, МВС 11 од. техніки 22 чол. о/с, служби цивільного захисту області 78 од. техніки 203 чол. о/с.

Державна служба з надзвичайних ситуацій переконливо радить громадянам в період ускладнення погодних умов утриматись від поїздок власним автотранспортом та не планувати поїздок автобусним сполученням. Водіям у разі крайньої необхідності поїздки в автомобілі слід мати снігову лопату, трос, термос із гарячим чаєм, заряджений мобільний телефон, теплі речі та достатній запас пального для можливості зігрітися у разі потрапляння у сніговий полон. При виборі маршруту руху пріоритет надавити дорогам державного значення.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: Івано-Франківська область: ...

КОМЕНТАРІ