Очільники області оглянули оновлений парк снігоприбиральної техніки Житомира

Очільники області оглянули оновлений парк снігоприбиральної техніки Житомира

27.11.13 08:00 0 910
Керівництво області та міста Житомира – 26 листопада – відвідали Житомирське управління автомобільних шляхів (ЖУАШ) з метою ознайомлення із готовністю до зимового сезону снігоприбиральної техніки.

В арсеналі ЖУАШ для зимового утримання в чистоті вулиць обласного центру до цього часу було 30 одиниць. Автопарк поповнився ще чотирма потужними машинами вакуумно-прибиральної техніки «зима-літо»: 1 Джонсон та 3 Глобуси.

Нові машини можуть використовуватися цілий рік: літом в режимі «пилосмок», а зимою як «солерозкидачі». Наразі ці машини переобладнані під зимовий комплект. Це дозволяє розпилювати, по-перше, розчин солі, по-друге, сіль в чистому вигляді, а також піщано-сольову суміш. Машини обладнані додатково відвалом, який знімає верхній шар снігу і далі вже розсипається піщано-сольова суміш.

На придбання трьох комбінованих машини ГЛОБУС-533710 українського виробництва з міського бюджету виділили майже 10 млн. грн. Саме ці машини нещодавно представляли на Міжнародній виставці «КомунТех» як кращі зразки сучасної техніки для прибирання вулиць у будь-яку пору року. Нова снігоприбиральна техніка оснащена системою GPS-навігації, що дозволить контролювати місцезнаходження машин та використання паливних матеріалів.

Оглянувши нову техніку, голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Рижук наголосив на тому, що це розумне спрямування коштів на благо людей. Адже це зміцнення матеріальної бази Житомира. Тепер обласний центр готовий приступити до роботи в зимовий період, аби не допустити надзвичайних ситуацій.

Технічну готовність Житомира до зими 2013-2014 оцінювали також голова обласної ради Йосип Запаловський та Житомирський міський голова Володимир Дебой.

У Житомирі вже організовано цілодобове чергування відповідних служб на випадок снігових опадів, на мостах заготовлені спеціальні ємкості із піском. За повідомленням Житомирського міського голови, цьогоріч КВЖРЕПи також отримають ще 4 трактори із навісним обладнанням для прибирання прибудинкових територій у будь-яку пору року.

Володимир Дебой висловив сподівання, що спільними зусиллями за наявності потужної техніки вдасться впоратися з усіма викликами зими і підтримувати порядок на автошляхах і вулицях міста.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Олег Тягнибок: «Опозиція ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ