У Рівненській області рятувальники ліквідували наслідки негоди

У Рівненській області рятувальники ліквідували наслідки негоди

27.11.13 14:18 0 907
Рятувальники завершили ліквідовувати наслідки несприятливих погодних умов (дощ, мокрий сніг, поривчастий вітер), які склалися на території Хмельницької області 25 листопада.

25 листопада, у зв’язку з негодою, погіршенням оперативної обстановки в області сталося ускладнення руху автотранспорту, енергозабезпечення та сталої роботи об’єктів життєзабезпечення.

Так, співробітники Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області провели роботи з розчищення доріг від чотирьох повалених дерев у Кам’янець-Подільському, Славутському та Полонському районах.

Унаслідок сильних опадів у вигляді мокрого снігу спостерігалось ускладнення руху великогабаритних транспортних засобів на автодорозі Хмельницький–Кам’янець-Подільський, поблизу с. Гуменці. До ліквідації заторів залучалася важка снігоочисна техніка служби автомобільних доріг та техніка підвищеної прохідності Міністерства оборони та Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Надано допомогу з буксирування 27-ми вантажних автомобілів.

Крім того, у містах Шепетівка та Хмельницький проводились роботи щодо відкачування води з підтоплених територій. Загалом відведено 627 куб. м води.

У с. Григорівка Старокостянтинівського району, сильний вітер зірвав 9 кв. м покрівлі будівлі школи. Рятувальники, за допомогою авто драбини, допомогли відновити пошкоджене шиферне покриття.

Аварійні бригади електромереж наразі проводять роботи з відновлення енергопостачання 130 населених пунктів, що були знеструмлені через спрацювання систем захисту ліній електропередач.

Координацію аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт здійснював штаб з ліквідації надзвичайної ситуації та мобільна оперативна група на чолі з начальником ГУ ДСНС України в Хмельницькій області Борисом Болібрухом.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій переконливо радить громадянам у період ускладнення погодних умов утриматись від поїздок власним автотранспортом та не планувати поїздок автобусним сполученням. Водіям слід мати в автомобілях снігову лопату, трос, термос із гарячим чаєм, заряджений мобільний телефон, теплі речі та достатній запас пального для можливості зігрітися у разі потрапляння у сніговий замет. При виборі маршруту руху пріоритет надавити дорогам державного значення.

Державна служба України

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині за 10 ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ