На Тернопіллі рятувальники провели роз’яснювальну роботу з населенням

На Тернопіллі рятувальники провели роз’яснювальну роботу з населенням

27.11.13 11:21 0 856
26 листопада, з метою профілактики виникнення пожеж та загибелі на них людей працівники Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Тернопільської області спільно з представниками соціальних служб, комунальних установ та місцевих органів виконавчої влади провели відпрацювання житлового сектору Кам’янківської сільської ради Підволочиського району.

Під час таких перевірок особлива увага приділяється помешканням самотніх людей, громадян похилого віку та осіб (або родин), які потребують соціальної підтримки. Адже у їхніх господарствах існує підвищений ризик виникнення пожеж.

Майже увесь день рейдові групи проводили з мешканцями домоволодінь профілактичні бесіди, роз’яснювали вимоги правил пожежної безпеки в побуті. В ході відпрацювання населеного пункту було здійснено обхід 45 дворів.

Фахівці інструктували громадян з питань експлуатації електронагрівальних приладів, електромережі, приладів пічного опалення, тощо. Роздавали тематичні пам’ятки й листівки попереджувального змісту на протипожежну тематику та надавали практичну допомогу. В переважній більшості селяни охоче спілкувалися з фахівцями та уважно прислухалися до їх порад.

Також цього дня на території ЗОШ I–IIІ-го ступенів села Кам’янки рятувальники провели тренування з ліквідації умовної пожежі та практичне відпрацювання плану евакуації. Учням було продемонстровано техніку та обладнання, яке є на озброєнні пожежно-рятувальних підрозділів області та проведено бесіди на протипожежну тематику. Після чого, рятувальники побували в дошкільному закладі села, де навчали малюків, як діяти у випадку виникнення різних небезпечних ситуацій.

На завершення, в Підволочиській райдержадміністрації було підведено підсумки за наслідками проведеної роботи, розглянуто основні проблеми, що стосуються пожежної та техногенної безпеки населених пунктів району та готовності до зимового періоду 2013-2014 рр.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Ярмоленко: "Динамо - це мій ...

КОМЕНТАРІ