Михайло Головко: "Наше завдання – докласті всіх зусиль, аби зберегти лікувальний заклад у Почаєві"

Михайло Головко: "Наше завдання – докласті всіх зусиль, аби зберегти лікувальний заклад у Почаєві"

27.11.13 14:27 0 1013
26 листопада 2013 року відбулася сесія Кременецької районної ради. На розгляд депутатів було запропоновано низку питань, зокрема, проблему ліквідації пологового відділення у Почаївській районній комунальній лікарні. На запрошення громади Почаєва і працівників районної лікарні на сесію прибули народний депутат України Михайло Головко і депутат Тернопільської обласної ради Богдан Гачкевич.

Ще 18 січня 2013 року громада Почаєва провела збори, про що в кінці зустрічі було складено протокол. Медики звернулися до Михайла Головка з проханням не допустити скорочення працівників міської лікарні Почаєва. Медперсонал стурбований можливими скороченнями, оскільки в майбутньому це може призвесті до закриття лікувального закладу. Слід зазначити, що проблема в медичному закладі Почаєва виникла після наказу Управління охорони здоров'я Тернопільської ОДА. Згідно з цим розпорядженням, в області в лікувальних закладах у рамках так званої "оптимізації" ліквідовують 600 ліжко-місць, хоча суть проблеми полягає у недофінансуванні галузі охорони здоров'я.

Колектив комунальної лікарні, міський голова Почаєва, а також керівники фракцій ВО "Свобода" та ВО "Батьківщина" виступили категорично проти ліквідації пологового відділення у Почаєвській районній комунальній лікарні.

"Оптимізація" почаївської лікарні – знущання не тільки з мешканців міста, а й з жителів навколишніх сіл, численних прочан. Наше завдання – докласті всіх зусиль, аби зберегти лікувальний заклад у Почаєві. Ми у парламенті вже ухвалили в першому читанні закон про мораторій на закриття закладів медицини. Більше того, відповідно до Конституції України, заборонено закривати комунальні заклади медицини. Закликаю всіх депутатів не знущатися із мешканців Почаєва і всього Кременецького району і в жодному разі не залишати працівників закладу без роботи, а жителів Почаєва і прилеглих сіл – без лікарні", – зазначив у виступі на сесії районної ради народний депутат свободівець Михайло Головко.

У підсумку за закриття пологового відділення у районній комунальній лікарні проголосували лише 15 депутатів із необхідних 31. Працівники Почаївської районної комунальної лікарні висловили вдячність свободівцям, зокрема Михайлові Головку, за збереження пологового відділення і відстоювання їхніх інтересів.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ