Свободівці підтримали учасників тернопільського Евромайдану

Свободівці підтримали учасників тернопільського Евромайдану

27.11.13 16:46 0 1124
25 листопада 2013 року на Театральному майдані Тернополя молодь організувала наметовий Евромайдан. Студенти міста підтримують багатотисячні акції протесту, які відбуваються по всій Україні. В акції протесту беруть участь усі молодіжні організації міста, серед яких "Сокіл" та "Студентська Свобода".

До молоді звернулися громадські лідери, керівники молодіжних громадських організацій, керівники політичних партій області, народні депутати України.

"Саме молодь завжди була у перших лавах борців за свободу та незалежність рідної землі, за вільну Україну! Висловлюю вам подяку за те, що ви небайдужі, що висловлюєте свій рішучий протест", – звернувся до присутніх народний депутат від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олексій Кайда, закликавши усіх небайдужих прийти на центральний майдан міста, щоб підтримати молодь в її прагненні до европейського майбутнього.

Цього ж дня свободівці – голова Тернопільської обласної ради Василь Хомінець та народний депутат України Олексій Кайда, зустрілися з керівництвом тернопільських вишів. Основними питаннями, які обговорювали під час зустрічі, стали підтримка студентів у їхньому протесті, убезпечення від можливих провокацій.

"Наша молодь вже вкотре продемонструвала свою вірність демократичним цінностям. Обираючи своє майбутнє у европейській спільноті, студенти першими виступили проти заяв Кабміну. Впевнений, що їх підтримують і люди зрілого віку. Водночас не можуть не хвилювати розмови, що ведуться, про ймовірність тиску на студентів з боку керівництва вишів. Переконаний, тернопільські навчальні заклади підтримують европейський напрям руху для України як єдиноправильний. А тому ми повинні всесторонньо підтримувати нашу молодь, стати з ними пліч-о-пліч на захист европейського майбутнього для нашої держави", – наголосив Василь Хомінець.

"Вчора на Театральному майдані Тернополя відбулося багатотисячне народне віче "За европейську Україну!" на захист европейського вибору України. Тернополяни одностайно ухвалили резолюцію, одним із пунктів якої є забезпечення координації дій всіх, хто виступає за евроінтеграцію. Ухвалено рішення про те, що на центральному майдані Тернополя молодь організовує наметовий евромайдан на підтримку багатотисячних акцій протесту, які відбуваються по всій Україні. Тому я звертаюся до ректорів вишів для того, аби вони не чинили перешкод студентам брати участь у наметовому евромайдані та висловлювати свою позицію", – зазначив Олексій Кайда.

Ректори, проректори, представники керівництва вищих навчальних закладів Тернополя підтвердили свою підтримку студентів, які розпочали страйк за европейський вибір України.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: У Центральному ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ