Олег Панькевич вимагає від Азарова продемонструвати аналітичну записку, яка нібито стала підставою для відмови від асоціяції з ЕС

Олег Панькевич вимагає від Азарова продемонструвати аналітичну записку, яка нібито стала підставою для відмови від асоціяції з ЕС

27.11.13 18:50 0 912
Народний депутат України від ВО «Свобода», заступник голови Комітету Верховної Ради з питань евроінтеграції Олег Панькевич надіслав депутатське звернення Прем’єр-міністрові М.Азарову, в якому вимагає надати йому для ознайомлення аналітичну записку «Інтеграційні ризики України», яка начебто дала підстави для рішення уряду про призупинення підготовки до підписання Угоди про асоціяцію з ЕС.

Як зазначив Олег Панькевич, зі ЗМІ стало відомо, що резонансне рішення КМУ від 21 листопада 2013 року, яке призупиняє підготовку до укладання Угоди про асоціяцію між Україною та ЕС, нібито ґрунтується на аналітичній записці Національної академії наук України (НАНУ) щодо інтеграційних ризиків для України.

«Залучення НАНУ до иншого подібного дослідження, яке здійснювали 2011 року під керівництвом академіка В.Геєця, мало маніпулятивний та упереджений характер. З цього приводу я надсилав відповідне звернення до КМУ та РНБО, де висловив зауваження щодо методології та неврахування суттєвих факторів у наведеному дослідженні. Але у відповідь були лише відписки.

Якщо раніше дослідження НАНУ та РАН (Російської академії наук) використовували для виправдання втягування України до Митного союзу, то виглядає, що зараз подібний продукт використали для блокування евроінтеграційного вектора України. З огляду на це я не впевнений, що розрахунки НАНУ мають належну якість. Викликає здивування також, що така записка надійшла в розпорядження КМУ лише зараз, коли Україна впритул наблизилась до підписання Угоди з ЕС», – зазначив Олег Панькевич.

З огляду на вищезазначене Олег Панькевич вимагає від прем’єра Азарова надати йому текст аналітичної записки «Інтеграційні ризики України» для ознайомлення.

Прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Зменшується час оформлення ...

КОМЕНТАРІ