На Прикарпатті кількість платників ПДВ зросла на понад 300 осіб

На Прикарпатті кількість платників ПДВ зросла на понад 300 осіб

27.11.13 17:54 0 941
З початку цього року 304 бізнесмени області отримали статус платника податку на додану вартість, що на 8 осіб більше, ніж за 10 місяців минулого року.
За статистикою ГУ Міндоходів у Івано-Франківській області, у середньому щомісяця реєструється понад 30 нових платників ПДВ. У Головному управлінні таку тенденцію вважають закономірною, адже цьому сприяють спрощення реєстраційних процедур та електронізація спілкування з контролюючими органами.
Так, суб'єкти господарювання, які бажають отримати свідоцтво платника ПДВ, подають відповідну заяву, об’єм якої скорочено до двох сторінок та надано можливість надіслати її до органів доходів і зборів в електронному вигляді. При цьому отримати бажане свідоцтво можна уже протягом п’яти робочих днів. Для новостворених суб’єктів господарювання з 1 січня 2014 року передбачено подання такої заяви ще під час здійснення процедур державної реєстрації.
„Загалом на території області налічується понад 4,1 тисячі платників податку на додану вартість, з них 3513 юридичних осіб та 615 фізичних”, – зазначив начальник управління інформаційних технологій та обліку платників Головного управління Міндоходів в Івано-Франківській області Руслан Бойчук.

Прес-служба ГУ Міндоходів в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ