Майже 45 тис. митних декларацій оформлені в електронному вигляді

Майже 45 тис. митних декларацій оформлені в електронному вигляді

27.11.13 23:16 0 1338
Як повідомили фахівці Івано-Франківської митниці Міндоходів, впродовж січня-жовтня 2013 майже 45 тис. митних декларацій в електронному вигляді. Це складає 95,4 відсотка від загальної кількості оформлених митних декларацій. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року їх частка зросла майже на 85 відсотків.
В жовтні 2013 року посадовими особами Івано-Франківської митниці Міндоходів оформлено майже 99 відсотків митних декларацій в електронному вигляді. У порівнянні з вереснем поточного року їх частка зросла на 1,3 відсотка
За словами начальника Івано-Франківської митниці Міндоходів Валентина Семенова: "Уже зараз законодавство передбачає мінімізацію втручання працівників Міндоходів у процес оформлення та перевірки вантажів завдяки впровадженню електронної форми подачі й оформлення документів та перехід на сучасні технології перевірки вантажів на митниці".
Так, у 2013 році середній час тривалості митного оформлення по експорту склав 30 хвилин, що на 8 хвилин менше від показника аналогічного періоду 2012 року, а по імпорту – 1 годину 20 хвилин, що на 25 хвилин менше по відношенню до середнього показника минулого року.
"Часові нормативи дотримуються, що є також наслідком повноцінного впровадження процедури електронного декларування", – зазначив посадовець.

Прес-служба ГУ Міндоходів в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Стрию на Львівщині ...

КОМЕНТАРІ