В Луцьку відбудеться зустріч з художниками Микитами

В Луцьку відбудеться зустріч з художниками Микитами

28.11.13 16:50 0 929
29 листопада 2013 року у Волинському краєзнавчому музеї відбудеться зустріч з художниками, майстрами з виготовлення гобеленів, членами Національної спілки майстрів народного мистецтва України Галиною Яківною та Андрієм Васильовичем Микитами.

Відвідувачам буде запропоновано оглянути персональну виставку майстрів, відвідати майстер-клас з виготовлення гобеленів та поспілкуватися з творчою родиною.

Подружжя отримало фахову освіту у Вижницькому училищі прикладного мистецтва: Андрій Васильович за спеціальністю художнє ткацтво, Галина Яківна – художник-модельєр.

Творче становлення майстрів проходило у місті Володимирі-Волинському. А. В. Микита довгий час працював на посаді головного архітектора міста. За його проектами були створені пам’ятники Т. Г. Шевченку, А.Ю. Кримському, князям Володимиру, Ярославу Мудрому та Всеволоду, Ярославу Осмомислу, Данилу Галицькому, князю Роману і княгині Анні та інші, декоративне керамічне панно „Древній Володимир” та вїздні знаки у місто та район. Він брав активну участь у реконструкції меморіальних комплексів жертв фашизму на місці колишніх концтаборів „Норд 365 Офлаг”, „Панцерний” та у селі П'ятидні. Г. Я. Микита присвятила себе вихованню молодого покоління в дусі любові до мистецтва, викладаючи у дитячій художній школі. Працює у техніці живопису, аплікації, батику.

З 1968 року подружжя працює над творчими гобеленами в різних техніках ручного ткацтва. Спільно продумують композицію майбутньої роботи. Галина Яківна, як художник, зображає сюжет на папері. Андрій Васильович більше приділяє уваги відтворенню задумів за ткацьким верстатом. В доробку митців кілька десятків гобеленів з поетичними та філософськими назвами: „Синьоока Волинь”, „А льон цвіте”, „Материнство”, „Мамині ружі”, „Легенда Полісся”, „Золота осінь”, „Великдень”, „З глибин віків”, „Відродження”, „Емігранти”, „Міф” тощо.

Роботи родини Микит демонструвались на виставках у Києві, Луцьку, Володимирі-Волинському, Колодяжному. Деякі з них є прикрасою інтер'єрів санаторію „Карпати” міста Трускавець, бази відпочинку „Світязь” на Волині, знаходяться у приватних колекціях в Україні та за кордоном.

Відкриття заходу відбудеться о 12 годині.

Волинський краєзнавчий музей

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпатські водії ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ