Олександр Терещук: "Правоохоронці не втручаються в політику, а забезпечують громадський спокій і безпеку громадян"

Олександр Терещук: "Правоохоронці не втручаються в політику, а забезпечують громадський спокій і безпеку громадян"

28.11.13 15:08 0 946
Начальник управління МВС України у Волинській області генерал-майор міліції зустрівся із організаторами луцького євромайдану та представниками засобів масової інформації, аби обговорити питання щодо дотримання законодавства під час проведення мирних акцій.

Насамперед Олександр Терещук наголосив, що, відповідно до статті 39 Конституції України, громадяни мають право збиратися мирно, без зброї і проводити масові заходи, про що завчасно повідомляють органи місцевої влади чи органи місцевого самоврядування. Обмеження щодо реалізації цього права можуть встановлюватися лише судом.

– Правоохоронці не втручаються в політику, а лише забезпечують громадський спокій і безпеку громадян. Ми постійно тримаємо руку на пульсі: завжди готові боронити мітингувальників від провокаторів і хуліганів. Усі повинні пам’ятати, що мирні зібрання мають відповідати європейським стандартам проведення масових акцій, – відзначив головний міліціонер краю, і додав: – Спростовую також чутки про те, що міліція збирається розігнати луцький євромайдан. Ми стежимо за тим, щоби не було провокацій. Головне – порядок. Якщо ж будь-хто переступить закон, відповідатиме по закону. Так, як це відбувається у країнах Євросоюзу!

Своєю чергою представник оргкомітету євромайдану Володимир Пащенко акцентував на професійних діях правоохоронців:

– У нас є повне взаємопорозуміння. Працівники міліції добре роблять свою роботу, завжди на місці. У нас до міліції ніяких зауважень немає. Сподіваюся, і у них до учасників євромайдану в Луцьку ніяких зауважень не буде.

Олександр Терещук закликав організаторів вуличних акцій та їхніх учасників дотримуватися норм Конституції та законодавства України:

– Люди приходять на майдани з дітьми, а це свідчить про те, що вони довіряють працівникам міліції. Тому звертаюся до всіх учасників: якщо будуть порушення законодавства, винних притягуватимуть як до адміністративної, так і кримінальної відповідальності.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В регіональному етапі ...

КОМЕНТАРІ