Закарпаття: у Стричаві на Великоберезнянщині - найкраще громадське формування!

Закарпаття: у Стричаві на Великоберезнянщині - найкраще громадське формування!

28.11.13 13:31 0 781
Вже понад 45 років Василь Опаленик є незмінним керівником громадського формування у своєму рідному селі Стричава, що на Великоберезнянщині.

У далекому 1963 році, коли Василь Іванович вперше очолив його, воно називалося трохи інакше – Добровільна народна дружина. Василь Іванович пояснює, що в ті роки допомогу дружинники надавали в основному правоохоронцям, а от коли з'явилася проблема нелегальної міграції, їх допомоги почали потребувати і прикордонники. Наразі, каже керівник Стричавського громадського формування, 12 членів очолюваного ним загону налагодили чітку взаємодію з дільничним інспектором відділу прикордонної служби «Княгиня» та дільничним інспектором міліції, що обслуговує їх населений пункт.

Спільно з головою сільської ради керівництво громадського формування ретельно вивчає кожного кандидата в члени громадського формування, що дає змогу працювати з дійсно відповідальними громадянами та якісно виконувати поставлені завдання. Члени громадського формування здійснюють патрулювання смуги державного кордону в межах села Стричава з метою запобігання вчинення злочинів, пов’язаних з нелегальною міграцією, здійснюють заходи, спрямовані на профілактику боротьби із злочинністю та адміністративними правопорушеннями.

Також в селі діє один помічник дільничного інспектора міліції. За словами Василя Опаленика, такий поважний статус одразу змінив хлопця. Він став більш відповідальний, а головне те, що не відмовляється від роботи ні вдень, ні вночі.

Нещодавно в Перечинському райвідділі міліції відбулася нарада за участі представників Перечинської районної державної адміністрації та керівників громадських формувань. В.Опаленик виступив перед присутніми, наголосивши на те, що в основі діяльності громадських формувань лежить усвідомлення кожним громадянином своєї ролі у суспільному житті села та бажання зробити цей світ добрішим, чеснішим, бодай у межах свого населеного пункту. Адже Василь Іванович стверджує, що коли міліціонер, прикордонник і член громадського формування спільно беруться до роботи, ведуть профілактичні бесіди з населенням прикордоння – обов’язково буде результат. А в першу чергу – жителі села почувають себе більш захищеними.

Мирослава Пекар

Перечинський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ