В Закарпатській області за невиконання вироку суду мукачівцю загрожує нова кримінальна відповідальність

В Закарпатській області за невиконання вироку суду мукачівцю загрожує нова кримінальна відповідальність

28.11.13 10:18 0 872
200 годин громадських робіт Мукачівський міськрайонний суд призначив мешканцю Мукачівщини за спричинення тілесних ушкоджень своєму сусіду. Однак той категорично відмовився від виконання покарання, за що йому тепер загрожує нова кримінальна відповідальність, уже за невиконання рішення суду.

На початку року 46-річний мешканець села Великі Лучки Мукачівського району затіяв сварку зі своїм сусідом. Після з`ясування стосунків мукачівцю забракло слів і він почав жбурляти у сусіда каміння…

Побитий сусід звернувся із заявою в міліцію. Під час досудового слідства дії чоловіка були кваліфіковані за ч.2 ст.125 Кримінального кодексу України (Умисне легке тілесне ушкодження), й Мукачівський міськрайонний суд йому призначив покарання у вигляді 200 годин громадських робіт. Призначені судом роботи мукачівець мав би відбувати за місцем проживання, на території сільської ради. Проте, як з’ясувалося, чоловік вирішив не виконувати вирок суду, а тому до місця відбуття покарання не з’являвся, хоч і неодноразово викликався для взяття на облік.

До із призначених 200 годин, які він мав відробити на користь держави, обвинувачений не відробив жодної. І без жодного докору сумління заявляє, що працювати не буде …

Як розповів старший дільничний інспектор міліції Володимир Магоч, даний факт було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Наразі вирішується питання про притягнення мукачівця до відповідальності за ч.2 ст.389 Кримінального кодексу України (Ухилення від покарання, непов′язаного з позбавленням волі). Частина друга даної статті передбачає покарання у вигляді арешту чи обмеження волі.

Наталія Машіко

Мукачівський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ