Науковці розробили дуже дискусійний «України власний шлях»

Науковці розробили дуже дискусійний «України власний шлях»

28.11.13 09:57 0 894
Зміни в Україні слід починати не із законодавства, а із змін у житті простих громадян. Якщо людям дати гідну зарплату, то в них не буде потреби вимагати хабарі, і рівень життя в країні зросте. Саме на такому ґрунті слід будувати нове законодавство за європейськими стандартами.

Про це під час презентації українсько-німецького видання «України власний шлях» у Львові сказав професор, доктор Університету ім. Гете у Франкфурті-на-Майні Петер-Алексіс Альбрехт, повідомляє кореспондент .

Він розповів, що українські та німецькі науковці у 2012-2013 рр. провели три спільних наукових конференції, щоб критично обсудити питання права двох країн. Саме матеріали з останнього семінару лягли в основу видання «України власний шлях».

Алексіс Альбрехт зазначив, що конференції організовували українські та німецькі університети без допомоги держави. Зокрема, участь у конференціях взяли викладачі та студенти з Університету ім. Гете у Франкфурті-на-Майні, Національного університету «Юридична академія України ім. Я. Мудрого» (Харків), Одеського національного морського університету та Львівського державного університету внутрішніх справ.

«Важливо, щоб наука працювала самостійно і критично щодо політики, щоб науковці не були підлабузниками, а міжнародна співпраця налагоджувалась спершу на рівні студентів, а потім – влади», – вважає професор.

У книгу ввійшли есе українських та німецьких авторів. Їх можна прочитати трьома мовами: українською, німецькою та англійською.

«За нашими спостереженнями, Україна вже багато чого досягла і впровадила у сфері захисту кримінального права. Треба, щоб це зрозуміла і Європа. Саме тому видання вийшло трьома мовами», – зазначив Алексіс Альбрехт.

За його словами, Україна вже і зараз має законодавство, що відповідає європейським стандартам, однак, щоб люди жили за мірками ЄС, для початку слід дати їм достойні зарплати, щоб покращити фінансове становище суспільства.

Крім того, Україні потрібно більше часу для впровадження нових законів, адже у неї свій шлях.

Алексіс Альбрехт також зазначив, що в Німеччині є такі ж проблеми у галузі кримінальної юстиції, що й в Україні.

«Ми також маємо багато проблем у боротьбі з корупцією, у сфері охорони здоров’я та у кримінально-виконавчій системі. Разом з українськими колегами ми описали, як виглядають ці проблеми у наших країнах. Важливим є їхнє усвідомлення та порівняння, щоб знайти шлях для їх подолання», – заявив Алексіс Альбрехт.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На матч з "Генком" Блохін ...
Наступна новина: У Чернівцях розпочалися ...

КОМЕНТАРІ