На Хмельниччині території, які збалансували власні бюджети, фінансово заохочують

На Хмельниччині території, які збалансували власні бюджети, фінансово заохочують

28.11.13 08:23 0 886
Депутати обласної ради продовжують розгляд проектів рішень чергової вісімнадцятої сесії. під головуванням Світлани Лукомської за участю голови облдержадміністрації, депутата обласної ради Василя Ядухи відбулося засідання бюджетної комісії обласної ради.

Чи не найголовнішим питанням порядку денного є зміни до бюджету на 2013 рік.

«Не дивлячись на те, що темп виконання місцевих бюджетів по Хмельницькій області складає 106% , і за цим показником з 27 регіонів держави ми утримуємо друге місце, все ж таки маємо дефіцит на заробітну плату. Ми звернулися з відповідними розрахунками до Кабінету Міністрів України і уже на отримали 63 мільйони гривень додаткової дотації. Ще 31 мільйон потрібен, аби стовідсотково закрити питання виплати зарплати по всіх бюджетних установах області до кінця року. Наші розрахунки прийняли, сподіваємось, що як не було затримок із виплат, так і завершимо цей рік, вчасно все виплативши. Дотація поступила, її потрібно розподілити між територіями області», - прокоментував ситуацію Василь Ядуха. Також розподілятимуть близько 13 мільйонів гривень допомоги на догляд за інвалідом І та ІІ групи з психічними розладами.

«Ми виділили з обласного бюджету 3 мільйони гривень на стимулювання тих районних і міських бюджетів, які станом на 1 січня поточного року збалансували власні бюджети і не мають дефіциту на заробітну плату. В першу чергу це міста Хмельницький та Нетішин, Кам’янець-Подільський, Славутський, Городоцький та Дунаєвецький райони. Також з обласного бюджету розподіляємо 9 мільйонів гривень на покриття дефіциту на енергоносії», - сказав голова облдержадміністрації щодо основних змін, які винесені на розгляд сесії.

Щодо прийняття головного документу області на рік наступний, то Василь Ядуха зазначив, що попередні розрахунки уже готуються, враховуючи зміни в бюджетній мережі на території області, напрацювання, перспективи збільшення розміру прожиткового мінімуму, витрат на енергоносії. Але кінцевий результат буде тоді, коли буде прийнятий державний бюджет. Голова адміністрації зазначив: «Після того ми побачимо реальні пропозиції для області, ми їх маємо відстояти і винесемо на розгляд бюджетної комісії та сесії обласної ради».

У ході засідання бюджетної комісії з ініціативи Василя Ядухи заслухано керівників шести територій, які допустили велике невиконання місцевих бюджетів впродовж 2013 року, про заходи щодо збалансованості місцевих бюджетів.

Сесія обласної ради запланована на 5 грудня поточного року. У порядку денному близько п’яти десятків питань.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ