Хмельницька область: делегація Головного управління ДСНС відвідала Республіку Польща

Хмельницька область: делегація Головного управління ДСНС відвідала Республіку Польща

28.11.13 12:29 0 1109
Між Головним управлінням ДСНС України у Хмельницькій області та Центральною школою державної пожежної охорони м. Ченстохова Селедзького воєводства Республіки Польща налагоджене тісне співробітництво. Партнерство бере свій початок з часу підписання угоди про співпрацю в галузі підвищення якості підготовки фахівців шляхом обміну досвідом та інформацією в галузі рятівництва та пожежної охорони між структурами, яка була підписана під час командно-штабних навчань у травні 2013 року на Хмельниччині. Комендант Центральної школи Марек Хмель був запрошений начальником Головного управління Борисом Болібрухом взяти участь у цих навчаннях, де детально ознайомився з роботою пожежно-рятувальної служби краю.

В свою чергу, польська сторона запросила делегацію з України, щоб поділиться позитивними тенденціями в організації гасіння пожеж, державного нагляду, перейманням міжнародного досвіду з підготовки кадрів для пожежно-рятувальних формувань та ознайомитись з структурою пожежної охорони в Республіці Польща. Тому, з 22 по 24 листопада сусідню країну відвідала група офіцерів служби цивільного захисту Хмельниччини у складі 19 чоловік.

Пан Марек люб’язно зустрів делегацію з України та розповів про рідне місто, історію заснування очолюваного ним навчального закладу, про здобутки служби на теренах рятування громадян від вогню та інших загроз.

Під час екскурсії черговий офіцер Дзіслав Ковбасюк ознайомив членів делегації із особливостями школи, де на даний час навчається 2300 чоловік. У Центральній школі є два факультети – пожежної безпеки та цивільного захисту, загальноосвітні кафедри. В закладі знаходиться навчальна пожежна частина та найбільший в країні навчальний полігон, який дозволяє імітувати одночасно до п’яти надзвичайних ситуацій, пов’язаних із розбором завалів, ліквідації наслідків ДТП на автобанах, авіакатастроф, пожеж у громадському транспорті, тощо. На базі навчального закладу функціонує потужна, укомплектована відповідно до європойських стандартів лабораторія, де слухачі вивчають пожежну безпеку будівельних матеріалів, випробовують системи протипожежного захисту тощо. Медичний клас укомплектований новітніми макетами та муляжами, де наглядно показано всі можливі травми, а також як надавати першу медичну допомогу потерпілим до прибуття «швидкої». Делегація мала можливість ознайомитися з останніми досягненнями у сфері нормативного та навчально-методичного забезпечення та організації підготовки фахівців пожежно-рятувальної справи Республіки Польща.

Також співробітники Головного управління побували у пожежній частині №4 Державної пожежної охорони м. Ченстохова, аби безпосередньо на місці дізнатися про умови служби та матеріально-технічне забезпечення цього підрозділу. У call-центрі, крім співробітника пожежної охорони, заступають на чергування медики та поліція. Дзвінок про допомогу одразу переадресовується відповідним структурам. Частина на 12 виїздів має на озброєні сучасні і потужні за своїми можливостями рятувальні автомобілі оперативного реагування на надзвичайні події різного характеру, костюми хімічного захисту, засоби для надання постраждалим невідкладної медичної допомоги.

Крім того, українці позапланово ознайомитися із рядом видатних історико-культурних пам’яток та культурною спадщиною польського народу. Зокрема відвідали монастир Отців Паулінів на Ясній Горі, де зберігається чудотворна ікона Пресвятої Діви Марії, або Чорної Мадонни.

Повертаючись додому, кожен усвідомив, що співпраця, яка розпочалася між рятувальними службами двох країн, дає корисні плоди. Фахівцям Головного управління цікаво було вивчити аспекти своїх напрямків у підрозділах державної пожежної охорони, аби взяти на озброєння найкращі напрацювання закордонних колег, а також з’ясувати тонкощі функціонування рятувальної справи сусідньої держави, аби перейняти досвід і спробувати впровадити побачене на теренах нашої області.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Міліціонери застерігають: ...

КОМЕНТАРІ