На Хмельниччині затримали «телефонного» шахрая-гастролера

На Хмельниччині затримали «телефонного» шахрая-гастролера

28.11.13 11:40 0 809
За тиждень перебування у Хмельницькій області 27-річний гість зі Львівщини по телефону обдурив шістьох пенсіонерок з Нетішина. «Трофейна» сума, здобута шахраєм в результаті махінацій, склала понад 13 тисяч гривень.

Схема обману була зовсім проста і розраховувалась виключно на емоційність жертви: до самотніх жінок похилого віку (усім потерпілим за 70 років) телефонував чоловік, який називався близьким родичем (племінником, онуком). Як правило, «псевдо родич» одразу повідомляв, що потрапив у серйозне ДТП і на вирішення проблем йому потрібні гроші, аби не потрапити за ґрати. Жертви від отриманої інформації одразу впадали у відчай і починали панікувати, навіть не намагаючись перевірити достовірність такої інформації.

Хвилин за двадцять після телефонної розмови молодик під‘їжджав до будинку, представлявся надійним знайомим родича та забирав гроші. Пенсіонерки віддавали зловмисникові останні заощадження та ще й ледве руки не цілували «спасителеві». Одна з бабусь навіть бутербродів із собою дала. Шахрай при цьому тримався впевнено, вдаючи доброзичливого товариша, який поспішає допомогти у вирішенні проблеми.

Щоб затримати зловмисника, місцеві правоохоронці ледве не з кожним другим мешканцем невеличкого містечка поспілкувалися особисто, доки їх увагу не привернув немісцевий чоловік, який оселився у невеличкому готелі. Інтуїція правоохоронців не підвела. Підозрюваним виявився безробітний, але винахідливий житель Львівської області. У чоловіка вилучили речові докази — 13 тисяч гривень, отриманих від потерпілих.

Наразі стосовно молодика відкрито кримінальне провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України — шахрайство. Йому загрожує позбавлення волі на строк до трьох років. На даний момент міліціонерам вже вдалося встановити причетність затриманого до низки подібних шахрайств у ще одному райцентрі області. Не виключено, що шахрай «гастролював» й по інших областях України.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ