Євромайдан засвідчив ідейне банкрутство політикуму, – соцмережі

Євромайдан засвідчив ідейне банкрутство політикуму, – соцмережі

28.11.13 10:28 0 825
Євромайдан показав, що активна частина суспільства помітно переросла політикум – як владу, так і опозицію. Методи політиків – лозунги без реального наповнення, партійна реклама, самопіар з будь-якого приводу, провокації... Громадянське суспільство ж відзначилося організованістю, відповідальністю як у висуванні ідей, так і в їх реалізації.

Про це повідомляється на сторінці «Євромайдан. Творимо історію!» у Фейсбук.

Зокрема, Віктор Кожевніков написав, що Майдан триває, але проміжні підсумки уже очевидні. Він називає їх:

1. Активна частина суспільства помітно переросла політикум – як владу, так і опозицію. Методи політиків – лозунги без реального наповнення, партійна реклама, самопіар з будь-якого приводу, провокації, платні прапороносці і робота «на картинку». Громадянське суспільство відзначилося організованістю, відповідальністю як у висуванні ідей, так і в їхній реалізації. Політики, як і раніше, сприймають людей як біомасу, якою можна скористатись на свій розсуд (можна і пожертвувати кимось у разі чого), для громадянського суспільства ж (в тому числі активу) неможливі рішення, які ставлять під удар життя і здоров’я людей.

2. Намітився перехід від політики лідерів до політики смислів. Майдан «без прапорів» об’єднаний спільним баченням майбутнього, а не бажанням погрітися в ріденьких променях слави чергового претендента на зручне крісло.

3. Ідейне банкрутство політикуму.

4. Проведення Майдану (який стихійно утворився) у форматі «оккупай» без конкретних лідерів, але з високим рівнем самоорганізації великої кількості учасників.

5. Майдан – не тільки місце, а й стан. Одночасне розгойдування маятника з різних сторін, з різних міст і країн, в інформпросторі, в тому числі – соцмережах.

«Остаточний аналіз звичайно буде 29-го, але навіть те, що ми маємо на – дуже цікаво і показово», – підсумував Віктор Кожевніков.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ