В регіональному етапі конкурсу ім. П. Яцика взяли участь 135 учнів ПТНЗ Львівщини

В регіональному етапі конкурсу ім. П. Яцика взяли участь 135 учнів ПТНЗ Львівщини

28.11.13 15:25 0 926
23 листопада на базі Міжрегіонального вищого професійного училища автомобільного транспорту та будівництва м. Львова відбувся 2-ий етап ХІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика серед учнів професійно-технічних навчальних закладів області.

Цьогоріч у Конкурсі взяли участь 135 учнів із 54 професійно-технічних навчальних закладів області.

Конкурс проводився як творче змагання учнівської молоді, яка має певний рівень знань з української мови не тільки в межах навчальної програми, а й виявляє знання мовних тонкощів, історії розвитку української мови, має філологічні здібності, володіє письмовим зв’язним мовленням, а також демонструє творчий підхід до розв’язання мовних проблем.

Переможці 2-го етапу ХІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика в кількості 9 осіб візьмуть участь в 3-ому (обласному) етапі Конкурсу.

Довідка:

Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика проведено на виконання Указу Президента України від 09.11.2007 року № 1078 «Про Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика», наказу Міністерства освіти і науки України від 13.03.2008 року за № 168 «Про затвердження Положення про Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика», наказу департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації від 15.10.2013 року за № 396 «Про проведення ХІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика».

Мета: сприяння утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу, виховання у молодого українства поваги до мови і традицій рідного народу, підвищення рівня мовної освіти й культури, удосконалення навиків майстерного володіння словом, підвищення рівня знань учнів.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Олександр Терещук: ...
Наступна новина: На Тернопіллі на зв’язку – ...

КОМЕНТАРІ