Понад 160 одиниць вогнепальної зброї громадяни здали до ОВС Львівщини

Понад 160 одиниць вогнепальної зброї громадяни здали до ОВС Львівщини

28.11.13 12:14 0 852
На території Львівської області триває 2-ий етап місячника добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів до органів внутрішніх справ. Загалом за перші два тижні, що триває місячник, громадяни вже здали 164 одиниці вогнепальної зброї.

На Львівщині, з 1 по 30 листопада, триває 2-ий етап місячника добровільної здачі вогнепальної зброї, боєприпасів, спецзасобів та вибухових матеріалів.

На громадяни вже здали до органів внутрішніх справ області 164 одиниці вогнепальної зброї, із них 26 одиниць нарізної зброї армійських зразків, 40 одиниць мисливської нарізної зброї, 95 одиниць мисливської гладкоствольної, 2 одиниці холодної зброї та

1 ствол до вогнепальної зброї.

Із загальної кількості добровільно зданої зброї, після проведення відповідних перевірок органами внутрішніх справ, зареєстровано у власне користування 1 одиниця нарізної та 6 одиниць гладкоствольної мисливської зброї. На даний час проводиться перевірка та вирішується питання про реєстрацію у власне користування 64 одиниць вогнепальної мисливської зброї.

Правоохоронці нагадують, що за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами, або вибуховими речовинами законодавством передбачено кримінальну відповідальність. Згідно ст. 263 Кримінального кодексу України за подібні дії особи можуть понести покарання аж до 7 років позбавлення волі.

Разом із тим, громадяни, які добровільно здали зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої, звільняються від кримінальної відповідальності.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Алергія збільшує ...
Наступна новина: Волинь: за добу, 26 ...

КОМЕНТАРІ