У Львівській області червоноградські правоохоронці проводять заходи щодо недопущенню вчинення насильства в сім'ї

У Львівській області червоноградські правоохоронці проводять заходи щодо недопущенню вчинення насильства в сім'ї

28.11.13 15:54 0 780
25 листопада - день протидії насильства в сім’ї. З цією метою дільничні інспектори Червоноградського МВ проводять ряд заходів по попередженню та недопущенню вчинення насильства в сім’ї.

Як показує статистика кожен день в Червоноградському МВ реєструється від двох до п’яти заяв громадян за злочинами і пригодами скоєних на побутовому грунті. По даних випадках проводяться перевірки дільничними інспекторами міліції, винні притягуються до адміністративної або кримінальної відповідальності.

За словами заступника начальника СДІМ Червоноградського МВ Оксана Коліда відповідно до спільного Наказу МВС України та Міністерства у справах сім’ї, молоді і спорту «Про затвердження інструкції щодо порядку взаємодії управлінь у справах сім’ї, молоді та спорту, служб у справах дітей та молоді та відповідних підрозділів органів внутрішніх справ з питань здійснення заходів з попередження насильства в сім’ї» в Червоноградському МВ знаходиться контрольно-наглядова справа по робочих заходах СДІМ щодо удосконалення роботи з попередження побутової злочинності на 2013 рік та проведення національної компанії «Стоп насильству!».

Спільно з даними службами дільничні інспектори Червоноградського МВ проводять спільні заходи щодо виявлення та взяття на облік дорослих і неповнолітніх осіб, які вчиняють насильство в сім’ї.

У разі виявлення факту вчинення насильства в сім’ї дільничний інспектор міліції скеровує у відділ сім’ї та молоді Червоноградської міської ради спеціальну картку обліку факту скоєння насильства в сім’ї, де зазначаються дата і час скоєння правопорушення, реквізити правопорушника та потерпілої сторони, тобто всі обставини скоєння насильства в сім’ї.

Відповідно до цього відділ сім’ї та молоді бере на облік насильника в сім’ї і проводить з ним в подальшому зі своєї сторони профілактичну роботу, крім того, що й міліція теж веде з ним відповідну роботу.

Якщо у дільничного інспектора знаходиться заява на насильника в сім’ї і він розглядає дані матеріали, насильнику виноситься офіційне попередження про неприпустимість учинення насильства в сім’ї. На основі цього людина ставитися на профілактичний облік в Червоноградському МВ», - розповіла заступник начальника СДІМ Червоноградського МВ Оксана Коліда.

Якщо правопорушник вчинив повторно насильство, йому виноситься захисний припис. В подальшому така особа постійно перевіряється дільничними інспекторами міліції за місцем проживання та проводяться відповідні профілактичні бесіди.

Тому важливо вміти розпізнати протиправні дії, які порушують права людини та які за законом передбачають відповідальність. Законодавче визначення насильства в сім’ї дає Закон України «Про попередження насильства в сім’ї». Він також визнає форми насильства - фізичне, сексуальне, психологічне, економічне.

З початку року на обліку в Червоноградському МВ поставлено 104 насильників в сім’ї, складено 119 адміністративних протоколів.

Оксана Козачок

Помічник начальника Червоноградського МВ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ