Перші кредитні договори в рамках будівництва доступного житла підписали п’ять працівників Львівської залізниці

Перші кредитні договори в рамках будівництва доступного житла підписали п’ять працівників Львівської залізниці

28.11.13 09:36 0 884
27 листопада в облдержадміністрації відбулось урочисте підписання перших кредитних договорів в рамках реалізації пілотного проекту з будівництва доступного житла для працівників Львівської залізниці.

Перший заступник голови облдержадміністрації Богдан Матолич привітав учасників урочистостей з початком реалізації спільного проекту Львівської ОДА, ДТГО «Львівська залізниця», Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву та «Укргазбанку» щодо будівництва доступного житла за адресою: м. Львів, вул. Калнишевського, 3.

«Нам першими в Україні вдалось організували такий проект. Ще у серпні цього року було укладено меморандум щодо зведення будинку Львівської залізниці. А вже офіційно підписуємо перші кредитні угоди. Варто також наголосити, що людина, яка підписала такий договір має гарантію з двох сторін: зі сторони держави та від підприємства, де вона працює», – зазначив Б.Матолич.

«Така співпраця ще раз доводить, що усі хто мають обігові кошти можуть долучитись до будівництва доступного житла. Адже в рамках виконання цієї програми у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України вже акредитовано понад 20 будинків на території області, які недобудовані та потребують завершення будівництва», – додав перший заступник керівника області.

Зазначимо, що для участі у пілотному проекті відібрано 90 працівників залізниці, які відповідають вимогам Програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов, котра реалізується в рамках виконання соціальних ініціатив Президента України та відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25.04.2012 №343.

було підписано п’ять перших кредитних угод для працівників Львівської залізниці, також для десяти «Укргазбанк» вже прийняв позитивні рішення, документи ще 75 осіб перебувають на завершальній стадії погодження. До кінця 2014 року будинок Львівської залізниці, що по вул. Калнишевського, 3, планується ввести в експлуатацію. Реалізація даного проекту дозволить залучити в будівельну галузь області 24,0 млн. грн. кредитних коштів.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Чернігів: До 200-річчя ...

КОМЕНТАРІ