Чернігівський Інститут історії, етнології та правознавства імені О.М.Лазаревського святкує 40-річчя

Чернігівський Інститут історії, етнології та правознавства імені О.М.Лазаревського святкує 40-річчя

28.11.13 12:35 0 1177
26 листопада в Чернігові пройшли урочистості з нагоди 40-річчя відновлення історичного факультету, нині Інституту історії, етнології та правознавства імені О.М. Лазаревського Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т.Г. Шевченка.

Як наголосив ректор ЧНПУ ім. Т.Г. Шевченка Микола Носко, саме історичний факультет став локомотивом у отриманні педуніверситетом статусу національного. "За роки діяльності ми підготували понад 7 тисяч кваліфікованих фахівців, які успішно працюють не лише в освітній сфері краю, а й у органах виконавчої влади та місцевого самоврядування, наукових установах, музеях та архівах, займаються політичною і підприємницькою діяльністю", - зазначив директор Інституту історії, етнології та правознавства імені О.М. Лазаревського Олександр Коваленко.

На думку секретаря Чернігівської міської ради Олега Шеремета, теж випускника історичного факультету, як би не змінювалася ситуація в державі – історики завжди біля керма. «Майбутнє держави має ґрунтуватися на правдивому знанні своєї минувшини», - упевнений він. О. Шеремет побажав студентам і викладачам інституту історії здоров я і натхнення, а головне – з честю нести місію пошукувачів правди.

Колектив інституту з ювілеєм також привітали в.о. заступника голови обласної державної адміністрації Юрій Музика, заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Анатолій Заліський, начальник управління освіти міськради Володимир Купріяненко, випускники факультету різних років.

Виступаючі назвали Інститут історії одним із найбільш відомих в регіоні навчальних закладів з підготовки фахівців-істориків, археологів, етнологів, краєзнавців та відзначили вагомий внесок колективу і студентів у відродження історії, етнології таких перлин культурної спадщини Сіверського краю, як Батурин, Седнів та Любеч.

Кращим науковцям, викладачам та студентам було вручено відзнаки обласної державної адміністрації, обласної та міської рад.

Завершилися урочистості святковим концертом, підготовленим силами студентів.

Про це повідомили у відділі зв’язків з громадськістю Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Бібліотекарі ...
Наступна новина: Швеція запрошує ...

КОМЕНТАРІ