На Рівненщині у одиноких пенсіонерів викрали всі їх заощадження

На Рівненщині у одиноких пенсіонерів викрали всі їх заощадження

28.11.13 13:44 0 952
Петро Данилович проживає разом зі своєю 85-річною матір’ю у селі Надчиці Млинівського району. Пенсіонери працювали не покладаючи рук, щоб назбирати грошей на придбання сількогосподарської техніки. Поки довірливі господарі обідали у літній кухні поруч з будинком, дві жінки ромської національності викрали з відкритого будинку близько 17 тисяч гривень та зникли у невідомому напрямку.

Зловмисниці увійшли непоміченими до відчиненої оселі. За лічені хвилини знайшли сейф із заощадженнями та ключ від сімейної скарбнички, який був у шухляді поруч. Одну з жінок господар застав на порозі хати, інша – саме виходила з помешкання. Він гукнув їх аби ті зупинились, проте непрохані гості буквально вилетіли з подвір’я, сіли в автомобіль сірого кольору, який чекав на них та «на усіх парах» дременули геть. Того дня чоловік не зметикував перевірити домашню «казну», а в хатині було все на місці. Лише через два дні Петро звернувся до правоохоронців.

— Мені було треба їхати в лікарню у понеділок. Я відкрив сейф та побачив, що грошей, які були складені в пакетику там не було, — розповідає пенсіонер. — В міліцію не заявляв відразу. Спочатку все обшукав, думав, що сам переклав їх механічно. А потім згадав «візит» двох жінок і зрозумів, що це була «афера» та відразу подзвонив дільничному.

— Шляхом вільного доступу зловмисниці заволоділи грошима в сумі 17 тисяч гривень, — коментує тимчасово виконуючий обов’язки начальника Млинівського райвідділу (з обслугованням Млинівського та Демидівського районів) підполковник міліції Сергій Волков. — Дану подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). На території району це вже не поодинокі випадки скоєння крадіжок особами ромської національності, де бачать двох жінок. Наразі проводяться всі необхідні слідчо-оперативні та розшукові заходи.

Найчастіше жертвами крадіїв та шахраїв стають одинокі люди похилого віку. Попри застереження у ЗМІ та профілактичну роботу дільничних інспекторів, пенсіонери, особливо у селах, залишаються безпечними, не замикають свої помешкання, довіряють практично усім незнайомим людям, не підозрюючи, що вони можуть бути шахраями та крадіями.

Станіслав ПРИМАК,

СЗГ УМВС України

В Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Тернополі на ...

КОМЕНТАРІ