На Тернопіллі школярі ознайомились з історією та сьогоденням пожежно-рятувальної служби

На Тернопіллі школярі ознайомились з історією та сьогоденням пожежно-рятувальної служби

28.11.13 15:58 0 791
27 листопада в гості до тернопільських рятувальників завітали шестикласники 15-ї загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів обласного центру. Діти відвідали пожежно-технічну виставку Управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області та ознайомились з технікою та оснащенням працівників пожежно-рятувальної служби.

Під час екскурсії вони дізналися багато історичних фактів про зародження пожежно-рятувальної служби краю та про сучасну роботу підрозділів ДСНС. За допомогою різноманітних експонатів, макетів та діорам вони не лише змогли поринути в історію створення пожежної охорони, а й ознайомилися з сучасною пожежною автоматикою, технікою та устаткуванням, наочно побачили, як у приміщеннях розповсюджується полум’я та які бувають наслідки пожеж, дізналися про принципи роботи блискавкозахисту, систем інженерного протипожежного захисту та отримали інформацію про протипожежну агітацію та пропаганду.

Екскурсанти дізнались багато корисного та цікавого. Адже виставка не лише сприяє популяризації пожежно-рятувальної справи в країні та пропагує традиції пожежної охорони й добровільних пожежних формувань. Вона допомагає отримати знання, які допоможуть людині правильно діяти в екстремальній ситуації, а можливо й врятують найцінніше – її життя.

Щороку експозицію пожежно-технічної виставки Управління відвідують близько 700 чоловік. Частими гостями тут бувають вихованці дитячих садків, учні шкіл, студенти навчальних закладів, представники підприємств, установ, організацій та органів влади. Бували тут й іноземні делегації з Польщі, Італії, США, Канади та інших країн. Свідченням того, що експозиції і справді цікавлять та вражають екскурсантів є численні записи у книзі відгуків.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ