Ми повинні прийти в Європу - державою з власним товаром і досягненнями - Валентин Хоптян

Ми повинні прийти в Європу - державою з власним товаром і досягненнями - Валентин Хоптян

28.11.13 14:15 0 856
Понад 8,3 мільярда гривень інвестицій вкладено в Тернопільську область за останні три роки. Про це на засіданні колегії заявив заступник голови Василь Гецько.

Найбільші обсяги інвестицій у агропромисловий комплекс, машинобудування, оптову та роздрібну торгівлю, будівництво і вантажні перевезення. Зросли за цей період і обсяги зовнішньої торгівлі товарами.

"Якщо у 2005 році обсяги експорту товарів Тернопільщини становили 76,1 мільйонів доларів США, у 2010 році - 131,4 мільйонів доларів США, то за 9 місяців цього року - 272,4 мільйона доларів, - каже Василь Гецько. - Найбільшими торговельними партнерами області є Польща, Російська Федерація, Туреччина та Єгипет".

потребує суттєвого посилення робота щодо очищення споживчого ринку області від неякісних товарів невідомого походження, контрафактної чи контрабандної продукції, - йшлося на колегії.

Валентин Хоптян зазначив, що потрібно робити усе, аби досягнення Тернопільщини ми не втратили, а навпаки, примножили, щоб наша область виходила по всіх показниках на перші місця.

"Для цього необхідно працювати по наміченій Президентом програмі - у тісній співпраці влади, бізнесу та громади. Одне з основних завдань - вийти на зовнішні ринки, показати, що ми маємо і що можемо, - заявив Валентин Хоптян. - Ми повинні прийти в Європу не якимись бідними прохачами, а державою з власним товаром і досягненнями. Робити це потрібно в кожній області і наше Тернопілля мусить бути серед найкращих та найперших. Ми це можемо і зробимо"!

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області у ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ