Італійці і французи видобуватимуть газ на Чорноморському шельфі

Італійці і французи видобуватимуть газ на Чорноморському шельфі

28.11.13 16:18 0 906
Україна підписала угоду з італійською компанією Eni і французькою EdF про розподіл вуглеводнів від видобутку на шельфі Чорного моря. Про це заявив міністр енергетики і вугільної промисловості Едуард Ставицький. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За його словами, щороку компанії інвестуватимуть у розробку 4 мільярди доларів. На період розвідки виділено 350 мільйонів доларів. 75% прибутків отримуватимуть інвестори, решту – Україна.

У жовтні уряд затвердив проект угоди про розподіл продукції, що передбачає розробку нафтогазових родовищ на ділянках Суботіна, Абіха, Маякова і Кавказька на шельфі Чорного моря.

Цим проектом передбачалося підписання угоди між Україною, державним підприємством «Чорноморнафтогаз», приватною компанією «Води України», Eni і Electricit? de France.

У вересні Кабмін підписав договір з американською компанією ExxonMobil щодо укладення угоди про розподіл вуглеводів на шельфі Чорного моря у межах ділянки Скіфська.

На початку року міністр Ставицький заявляв, що Україна планує стати лідером серед країн, які видобувають газ у басейні Чорного моря.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Державтоінспекція ...
Наступна новина: На Тернопіллі на злочин ...

КОМЕНТАРІ