Україна домовилася зі Словаччиною про поставки газу – Ставицький

Україна домовилася зі Словаччиною про поставки газу – Ставицький

28.11.13 11:28 0 933
Україна отримала проект угоди зі словацьким оператором Eustream про можливість прокачування газу територією Словаччини до України. Про це в Кабінеті міністрів заявив міністр енергетики і вугільної промисловості України Едуард Ставицький. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Минулого тижня до нас прийшов договір, який буде підписано незабаром. Це договір від словацького оператора Eustream, він дає дозвіл на прокачування газу через територію Словаччини», – сказав Ставицький.

Він повідомив, що буде два маршрути постачань. За словами Ставицького, в один треба буде вкласти певні кошти, щоб він почав працювати, але якщо він запрацює, то до 1 вересня 2014 року за цим маршрутом Україна матиме можливість щонайменше 10 мільярдів кубів газу на рік прокачувати через територію Словаччини.

Україна почала купувати газ в країнах Євросоюзу з листопада 2012 року.

24 вересня голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінський повідомив, що Словаччина не має повної ясності і можливості для відкриття реверсного потоку до України без домовленостей з «Газпромом», який поставляє цей газ. А погоджувати реверс, як зазначав Томбінський, необхідно з усіма учасниками процесу.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Євромайдан хоче живим ...
Наступна новина: Василь Хомінець та Степан ...

КОМЕНТАРІ