За підтримку харківців, які виступають проти забудови парку, Кернес погрожує свободівцям фізичною розправою

За підтримку харківців, які виступають проти забудови парку, Кернес погрожує свободівцям фізичною розправою

28.11.13 12:40 0 3156
27 листопада 2013 року в Харокові помічників народного депутата України від ВО «Свобода» Ігоря Швайки не пустили на зібрання з приводу будівництва московського храму в парку Перемоги. У міській раді ініціювали зустріч мешканців будинку № 15 за вулицею Чернишевського (де планують звести храм) із міським головою Харкова. Харківці запросили свободівців на зустріч, однак на збори їх не пустили. До трьох помічників народного депутата України вийшов Г. Кернес і почав відкрито погрожувати націоналістам фізичною розправою.

Зокрема, міський голова сказав таке: «Я вас попереджаю. Будете розвивати цю тему – я вас порву з маківки до п’ят. Ви мене зрозуміли. І вашому Швайці передайте, що якщо він буде тут «бакланіть» і «будоражить» цю тему – йому «не поздоровится».

Трохи пізніше Кернес повторив погрози, не соромлячись камер: «…хто вас підбурює, розклеює оголошення про зустрічі з депутатом від «Свободи», я обіцяв, що їм зламаю руки і ноги, якщо вони підійдуть кудись по своєму, вибачте, переконанню». (http://atn.ua/obshchestvo/vy-ne-pomeshaete-postroit-hram-kernes)

Нагадаємо, що на сесії міської ради 20 листопада ухвалили рішення про надання землі для церкви (http://www.kharkiv.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/044374/), 24 листопада працівники комунальних служб із правоохоронцями силою відтіснили з місця майбутнього будівництва мешканців довколишніх будинків та свободівських активістів, які протестували проти знищення скверу. І лише 27 листопада харківський «мер» вирішив «порадитися» з харківцями.

«Тон спілкування міського голови, вочевидь, пов’язаний із його кримінальним звичками й неспроможністю вести цивілізовану дискусію. Недопущення помічників народного депутата до обговорення важливої теми для містян є прямим порушення законодавства України і знайде свою оцінку у правоохоронних органах», – заявив з цього приводу голова Харківської обласної організації ВО «Свобода», народний депутат України Ігор Швайка.

Парламентар спрямує звернення у відповідні відомства з приводу перешкоджання діяльності помічників народного депутата України і погрози життю та здоров’ю народного депутата України та його помічникам.

Прес-служба Харківської обласної організації
Всеукраїнського об‘єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Швеція запрошує ...
Наступна новина: Українці вважають за краще ...

КОМЕНТАРІ