Чернівецька міська рада підтримала прагнення чернівчан до Євроінтеграції

Чернівецька міська рада підтримала прагнення чернівчан до Євроінтеграції

29.11.13 08:55 0 1067
28 листопада, депутати Чернівецької міської ради більшістю голосів підтримали «Звернення Чернівецької міської ради до Президента України», яким закликали український уряд підписати Угоду про Асоціацію з Європейським Союзом.

У тексті, який базується на рішенні «Буковинського віча», прийнятому 12 тисячами делегатів з усіх кутків Чернівецької області 3 листопада 2013 року та «Звернення Євромайдану у Чернівцях», яке станом на ранок 28 листопада підписало 2700 людей, Чернівецька міська рада висловила свою підтримку євроінтеграційним процесам в державі.

Звернення Чернівецької міської ради до Президента України

Пане Президенте, 22 листопада чимало чернівчан зібрались на перший Євромайдан і продемонстрували свою незгоду з розпорядженням Кабінету Міністрів України від 21 листопада 2013 року про призупинення процесу укладання Угоди про Асоціацію України з ЄС та висловили свою думку, що це суперечить Конституції України, Законам України «Про засади зовнішньої та внутрішньої політики», «Про основи національної безпеки України», рішенням Ради національної безпеки та оборони України.

З 24 листопада в Чернівцях діє наметове містечко. На Центральній площі міста щодня відбуваються велелюдні мітинги, на яких учасники одноголосно висловлюються за необхідність підписання Угоди про Асоціацію України з ЄС під час Вільнюського саміту 28-29 листопада.

Ми, депутати Чернівецької міської ради, підтримуючи звернення, прийняті понад 12 тисячами делегатів з Чернівецької області (керівництвом краю в тому числі) на «Буковинському Віче» 3 листопада 2013 року та «Звернення Євромайдану в Чернівцях», яке станом на ранок 28 листопада підписало 2700 людей, закликаємо Вас:

• підписати Угоду про Асоціацію України з Європейським Союзом на саміті «Східного партнерства» 28-29 листопада 2013 року у м. Вільнюс;

• сприяти якнайшвидшій адаптації українського законодавства до європейських стандартів.

Закликаємо керівників Європейського Союзу та держав-членів ЄС:

• підписати Угоду про Асоціацію України з Європейським Союзом на саміті «Східного партнерства» 28-29 листопада 2013 року у м. Вільнюс;

• розпочати її виконання одразу і сприяти її ратифікації;

• подати чіткий сигнал Україні щодо перспектив її повноправного членства в Євросоюзі.

Висловлюємо переконання, що євроінтеграційний вектор розвитку України є таким, що відповідає стратегічним інтересам як України, так і самого Європейського Союзу.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: До Всесвітнього дня ...
Наступна новина: Олег Тягнибок: «Прикро, що ...

КОМЕНТАРІ