На Житомирщині правоохоронці упродовж доби затримали дачних крадіїв

На Житомирщині правоохоронці упродовж доби затримали дачних крадіїв

29.11.13 13:58 0 900
У Володарськ-Волинському районі до міліції звернувся житомирянин із заявою про крадіжку з оселі. Правоохоронці за кілька годин встановили та знайшли зловмисників, а вже за добу повернули викрадені речі господарю.

- Про те, що злодії обікрали нашу батьківську хату, яка знаходиться в райцентрі, мені повідомила сестра, - розповів житомирянин Анатолій Мороз. – Вона була просто шокована зухвалістю зловмисників, розгубилась і навіть не повідомила міліцію. До чергової частини зателефонував вже я сам.

Скориставшись тим, що господарі не проживали постійно у хаті, а тільки щотижня навідувалися, зловмисники розбили віконне скло та спокійнісінько похазяйнували у помешканні. Вони змогли винести звідти майже усі цінні речі, у тому числі побутову техніку та інструменти.

- Уже надвечір правоохоронці повідомили мені, що встановили особи зловмисників, а наступного дня запропонували оглянути речі, які у них вилучили, щодо наявності моїх, - продовжує Анатолій Григорович. – Я був вражений такою оперативністю, навіть не сподівався, що так швидко це можна зробити. Одразу вирішив подякувати міліціонерам та написав листа начальнику УМВС України в Житомирській області з проханням, аби їх заохотили.

Як прокоментував начальник Володарськ-Волинського РВ УМВС України в Житомирській області Михайло Невмержицький, наразі встановлено, що крадіжку вчинили 54-річний місцевий житель та його 20-річний знайомий. Старший з них, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, запропонував молодшому «вигідну справу», на що той, не довго думаючи, погодився.

Під час розслідування кримінального провадження слідчі встановили, що чоловіки вчинили не одну крадіжку. Того ж дня їх здобиччю стало майно іншого місцевого жителя, у будинку якого теж ніхто не проживав. Зловмисники винесли з помешкання побутову техніку, посуд, інструменти та інші речі. Вони не погребували навіть електропроводкою, яку повидирали зі стін будівель. Потерпілим завдано збитків на суму близько 10 тисяч гривень.

Нині триває розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу. Таємне викрадення чужого майна, поєднаного з проникненням у житло, карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У Львівській області у ...

КОМЕНТАРІ